Print this Post


Elevii Liceului Tehnologic Crâmpoia – meciuri spectaculoase în cadrul Cupei Satelor la Fotbal, ediția 2018-2019

Cupa Satelor la Fotbal este o competiție națională nouă, organizată de către Federația Română de Fotbal (FRF), cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Competiția este dedicată tinerilor sub 13 ani din mediul rural.

Astfel, Răzvan Burleanu, președintele FRF, împreună cu Adrian Chesnoiu, președintele AFIR, au pus bazele unui proiect fotbalistic național care își propune configurarea fotbalului ca vector social în comunitățile rurale și întărirea legăturii dintre fotbal și comunitate. De asemenea, competiția va promova fotbalul în mediul rural și va crește atractivitatea acestuia în satele și comunele din România.

echipa crampoia cupa satelor cucu gigelNu în ultimul rând, acest proiect fotbalistic, de care era mare nevoie în România rurală, și-a propus descoperirea tinerelor talente fotbalistice și creșterea numărului de practicanți ai fotbalului din zonele rurale.

Cupa Satelor la Fotbal se va desfășura în trei faze: faza locală-județeană (1 octombrie 2018 – 15 martie 2019), faza regională (1 aprilie – 15 mai 2018) și faza națională (25 mai – 10 iunie 2019). Astfel, în fiecare județ s-au înscris un număr de echipe ce se vor lupta pentru a reprezenta județul mai departe în competiție.

Inedit este faptul că această competiție nu se adresează exclusiv băieților, ci echipele pot avea în componență și 3 fete născute în anul 2004 sau mai tinere.

În județul Olt, s-au înscris 28 de echipe, care au fost repartizate în șapte grupe a câte patru echipe. Câștigătoarele grupelor se vor întâlni într-un turneu final care va stabili campioana județeană, echipă ce va reprezenta județul Olt la faza regională. Oltul este repartizat în regiunea/zona 6, din care mai fac parte Dolj, Vâlcea, Mehedinți și Gorj.

La nivel județean, competiția este organizată de către AJF Olt, prin președintele George Constantinescu, cu sprijinul AFIR Olt, prin reprezentantul său Emil Marinescu.

Iată componența grupelor din județul Olt pentru Cupa Satelor la Fotbal, ediția 2018-2019: Grupa I: Curtișoara, Crâmpoia, Cârlogani, Iancu Jianu (retras); Grupa a II-a: Fălcoiu, Brâncoveni (retras), Osica de Jos, Dobrun; Grupa a III-a: Colonești, Văleni (retras), Radomirești, Sprâncenata; Grupa a IV-a: Dobrosloveni, Deveselu, Redea (retras), Rotunda; Grupa a V-a: Traian, Scărișoara I, Scărișoara II, Cilieni; Grupa a VI-a: Tia Mare, Izbiceni, Vișina, Brastavățu; Grupa a VII-a: Băbiciu, Stoenești, Fărcașele, Cezieni (retras).

O echipă care joacă un fotbal spectaculos este echipa Liceului Tehnologic  Crâmpoia, care s-a înscris la această primă ediție a Cupei Satelor și a câștigat grupa din care face parte, respectiv Grupa I. Fiind câștigătoarea grupei, echipa din Crâmpoia va participa la turneul final de la Slatina, în primăvară, turneu ce va stabili campioana județeană.

Lotul coordonat de profesorul de sport Gigel Cucu este un lot omogen, din care fac parte următorii elevi: Florinel Banciu, Mihăiță Ivănescu, Răzvan Ivănescu, Mihai Radu, Mario Cafaci, Ionuț State, Gabriel Moruș, Iustin Surugiu, Angelo Mușa, Sebastian Rădulescu, Cosmin Calofir, Mădălin Șuțu, Mihăiță Șerban, Daniel Bobaru, Alexandru Iliescu și Adrian Antonie.

Echipa beneficiază și de sprijinul Primăriei Crâmpoia care, prin primarul Ionel Mirea, a dotat echipa cu echipament sportiv, constând în șort, tricou, jambiere, apărători, ghete de fotbal și mingi.

Mult succes!

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/elevii-liceului-tehnologic-crampoia-meciuri-spectaculoase-in-cadrul-cupei-satelor-la-fotbal-editia-2018-2019/