Print this Post


Emil Moț propune noi proiecte pentru modernizarea Slatinei

Recent, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a ieșit în fața slătinenilor cu noi proiecte.

Unul dintre aceste proiecte se referă la fosta Unitate Militară, acolo unde administrația publică locală și-a propus să amenajeze un Ansamblu multifuncțional, cu locuințe, dotări aferente acestora, servicii, comerț, zone verzi, sport și agrement, ansamblu ce se va concretiza în cinci ani.

Deocamdată, s-a reușit semnarea unui protocolul între Primăria Municipiului Slatina și Ministerul Apărării Naționale, prin care terenul fostei Unități Militare a reintrat în posesia Slatinei. În ultima ședință a Consiliului Local Slatina, a fost aprobat și studiul de fezabilitate, indicatorii pentru parcul prevăzut pe acest loc.

„Era gata de ceva timp, pentru că noi am început procedurile când terenul era al Slatinei. Din păcate, a durat foarte mult până am renegociat, am resemnat, am avut Hotărârea de Guvern și acum protocolul semnat.

emil mot li netDin momentul acesta, terenul e la noi și avem și studiul pentru parc. Va fi un parc destul de mare, pe trei hectare, care va include de la piste de biciclete, de alergat pe tartan, locuri de joacă, multă verdeață, flori, va fi un parc eu zic foarte modern. Undeva, în două săptămâni, o să ridicăm în SEAP procedura de proiect tehnic și de execuție. Dacă totul merge bine, constructorul desemnat va începe să facă parcul în această toamnă”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Totodată, se negociază cu o firmă pentru construcția unui mall. Tot pe terenul fostei unități militare, vor fi construite blocuri de locuințe, dar și o grădiniță și o creșă.

Finalizarea lucrărilor la Parcul din zona Prefecturii

Emil Moț a vizitat și parcul amplasat vizavi de fostul complex Vacanța de pe bulevardul A.I. Cuza. Aici, s-au plantat flori, pomi, fiind finalizată și instalarea corpurilor de iluminat nocturn. De asemenea, de-a lungul întregii pergole, a fost plantată floarea Mâna Maicii Domnului.

„În cursul săptămânii viitoare, se vor termina toate lucrările privind această locație. Sper ca noua față a acestei zone să fie pe placul d-voastră, dragi locuitori ai municipiului Slatina, și vă asigur că acțiunea de reamenajare a spațiilor verzi din orașul nostru va continua până când Slatina va arăta așa cum ne dorim cu toții”, a declarat Emil Moț.

Nou proiect pentru Esplanada din Slatina

Primarul municipiului Slatina a vorbit și despre reamenajarea Esplanadei din centrul municipiului nostru, un nou proiect în care primăria va investi aproximativ cinci milioane lei.

„Din cauza faptului că s-a degradat, Esplanada va intra în reabilitare. În toamna trecută, am făcut reparații, dar s-au degradat alte zone. De fapt, este vorba de o reconstrucție, despre un nou proiect. Suntem la faza de studiu de fezabilitate, pe care îl avem gata, urmează să scoatem la licitație execuția și, dacă totul merge bine și nu sunt probleme cu contestațiile, sperăm ca, la începutul anului, să dăm ordinul de începere a construcției”, a spus Emil Moț.

Noua esplanadă va fi un tot unitar cu parcul. Se dorește punerea în valoare a Expo Parcului, printr-o trecere lină, fără scări, între Esplanadă și parc, astfel încât toată lumea să se poată bucura de priveliștea superbă.

Parcare subterană, cu parc deasupra – pe platoul din fața Prefecturii Olt

Un alt proiect pe care Emil Moț îl propune slătinenilor este acela de a amenaja o parcare subterană, cu parc deasupra, pe platoul din fața Prefecturii Olt. Primarul Slatinei a avut o întâlnire cu prefectului județului Olt, Silviu Neacșu, pentru a pune la punct demararea acestui proiect.

Terenul pe care acum este amenajat platoul prefecturii se află în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne, însă prefectul județului a declarat faptul că este de acord ca acesta să intre în administrarea primăriei, în vederea realizării proiectului.

„Vrem să facem parcare subterană, iar deasupra un parc. Trebuie să demarăm, încă de pe acum, demersurile pentru preluarea în administrare a terenului de la minister, pentru că va dura. Iar, de anul viitor, să demarăm lucrările”, a conchis Emil Moț.

De asemenea, tot în această zonă se dorește reamenajarea spațiilor verzi; desființarea gărdulețelor ce împrejmuiesc locul în paralel cu bulevardul A.I. Cuza, precum și schimbarea iluminatului public învechit de pe platou.

„Desființăm parcarea asta, unde sunt mașini abandonate, facem spațiu verde și lăsăm doar o mică parcare pentru mașinile prefecturii”, a propus Silviu Neacșu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/emil-mot-propune-noi-proiecte-pentru-modernizarea-slatinei/