Print this Post

Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt:

Este imperios necesar ca cele două conduceri ale TVR si SRR să fie schimbate de urgență

Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt, va propune, în cadrul Biroului Executiv al PNL, adoptarea unei decizii, prin care să solicite partidelor din opoziție să li se alăture, în demersul de a cere convocarea de urgență a Birourilor Permanente Reunite, pentru întrunirea Comisiilor parlamentare de specialitate, în vederea dezbaterii și respingerii Rapoartelor de activitate, pe anul 2018, ale celor două instituții media, Societatea Română de Televiziune și, respectiv, Societatea Română de Radiodifuziune, demers ce ar reprezenta salvarea acestora de la colaps.

gigel stirbu stireSindicatele din TVR și Radio România semnalează, de multă vreme și în mod constant, maniera dictatorială în care Gradea și Severin conduc aceste două instituții media ale statului.

„Cei doi mențin o permanentă stare conflictuală în relațiile cu angajații, pe care îi umilesc și-i cenzurează atunci când nu aduc laude PSD-ului. Jurnaliștii din aceste două instituții au reclamat, în repetate rânduri, ilegalitățile și disfuncționalitățile apărute în cadrul relațiilor de muncă, precum și în activitatea editorială.

Gradea și Severin au politizat SRTv-ul și SRR-ul, la un nivel nemaiîntâlnit, au cheltuit fondurile publice, în mod discreționar, au calcat în picioare interesul național și cetățenii care muncesc cinstit în această țară. Îi întreb pe parlamentarii din opoziție, dacă sunt de acord cu această manieră de lucru, dacă sunt de acord cu aceste personaje, Doina Gradea și Georgică Severin, care conduc instituțiile publice de radio și televiziune, să nu dea socoteală pentru cheltuielile pe care le fac, să nu dea socoteală pentru sumele astronomice pe care le cheltuie pentru deplasările domniilor lor în țări exotice și să practice abuzuri ca pe vremea comuniștilor (amenințări, jigniri, cenzură împotriva partidelor de opoziție sau dimpotrivă, 11 știri favorabile partidelor aflate la guvernare, într-un singur buletin de știri etc.). Nu este normal nici faptul ca, în mod repetat, cei doi să refuze să răspundă tuturor întrebărilor adresate de către membrii Comisiei de Cultură referitoare la politizarea instituțiilor, la cheltuirea banilor publici de către aceștia sau parti-pris-urile deșănțate cu partidul de guvernământ PSD.
Vă reamintesc că Gradea și Severin sunt plătiți cu bani foarte mulți din bugetul de stat, din taxele și impozitele cetățenilor. Mai mult, s-au făcut sute de angajări, chiar dacă situațiile financiare ale TVR și SRR sunt dezastruoase. S-au făcut contracte de colaborare cu firme private, care nu au fost făcute publice, în timp ce profesioniștii din TVR si SRR au fost lăsați de o parte.

Multe semnale pe care le avem și pe care le primim la comisie, din aceste instituții publice ale statului român ne fac să tragem concluzia că este imperios necesar ca cele două conduceri ale TVR si SRR să fie schimbate de urgență. În ultimii ani, șefii televiziunii și radioului public au reușit performanța negativă să transforme instituțiile pe care le manageriază în instituții aservite PSD-ului, fiind evidentă subordonarea politică a politicii editoriale. Este timpul ca televiziunea publică și radioul public să fie curățate de aceste personaje toxice!”, a declarat Gigel Știrbu.

De asemenea, acesta consideră că este regretabilă subordonarea instituțiilor statului prin astfel de practici. Este posibil ca, în această sesiune, prin efortul parlamentarilor, să se facă un pas decisiv pentru a scăpa transformarea instituțiilor publice media în unelte politice, după zeci de ani.

„Invit partidele de opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să vină alături de Partidul Național Liberal, susținând acest demers de a respinge rapoartele de activitate ale TVR si SRR, făcând astfel un prim pas spre o coagulare a opoziției. De asemenea, prin reușita acestui demers parlamentar, am arăta cetățenilor faptul că și moțiunea de cenzură împotriva actualei guvernări va fi încununată de succes și, astfel, am reda speranța românilor că, în curând, aceștia își vor putea recăpăta încrederea în instituțiile statului”, a mai spus deputatul PNL de Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/este-imperios-necesar-ca-cele-doua-conduceri-ale-tvr-si-srr-sa-fie-schimbate-de-urgenta/