Print this Post

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt:

Eu nu fac parte din categoria președinților de partid cărora le este frica de cineva mai bun

D-le președinte, toate profețiile, în privința alegerilor europarlamentare și, mai ales, prezidențiale, vi s-au împlinit. Aveți curajul să mai faceți una, acum la început de an, cu privire la alegerile pentru Primăria Slatina?

Este mult prea mult spus profeție, așa că îi înțeleg sensul sub forma unei licențe poetice. Afirmațiile pe care le-am făcut la începutul anului trecut și s-au demonstrat după fiecare tur de alegeri au avut la bază, exclusiv, activitățile politice desfășurate de mine și echipa mea din Biroul Politic Județean în județul Olt. Am știut clar de la bun început și ne-am asumat împreună, noi, conducerea filialei, aleșii locali și membrii PNL Olt, că vrem să îmbunătățim performanțele electorale ale PNL în județul Olt și, cu multă muncă, seriozitate și determinare, am îndeplinit ceea ce ne-am propus. Știu că sunt foarte mulți aceia cărora nu li se pare o creștere spectaculoasă a scorului politic al PNL în județul nostru, dar cifrele ne spun că suntem în direcția corectă, că facem ceea ce oamenii așteaptă de la noi și anume o altfel de politică, așa încât să vă pot spune acum, la început de an 2020, că obiectivele filialei sunt foarte mari pentru anul acesta electoral.

În ceea ce privește Primăria Slatina, pot să vă spun că ne dorim să aibă administrație liberală anul acesta și vom prezenta cetățenilor proiectele noastre de administrație, pentru care le solicitam votul de încredere.

liviu voiculescu foto net 778Care sunt liniile strategice, în general, cu privire la anul politic liberal 2020?

Vă spun obiectivele: câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Și cred că o strategie mai potrivită decât o bună guvernare în această perioadă, care să redea încredere cetățenilor în instituțiile statului, nu putem avea. De altfel, așa cum deja se observă, guvernul condus de premierul Ludovic Orban face tot ceea îi stă în putință să îndrepte dezastrul în care PSD a dus țara. Că face bine ceea ce face o demonstrează ultimele sondaje de opinie care clasează PNL în topul preferințelor politice ale cetățenilor.

Cât afectează PNL Olt relația convulsivă dintre dumneavoastră și deputatul Gigel Știrbu?

Primesc aceasta întrebare la fiecare interviu ca și când cineva își dorește neapărat sa întrețină „convulsia” cum îi spuneți dumneavoastră. Singurul meu comentariu este că nu toți înțelegem să facem politică după aceleași reguli și atunci pot apărea diferențe de opinie și abordare.

Cum ar fi posibil ca, în PNL Olt, să mai atrageți tineri excepționali, precum Ovidiu Smărăndescu? În general, președinții de partid, fie liberali, fie pesediști sau alte lifte, se feresc să promoveze tineri excepționali, fiindcă ăștia le iau locul rapid…

Octavian Smărăndescu este președintele interimar al TNL Slatina. Este un început de drum în politică pentru el și echipa lui de tineri. Eu nu fac parte din categoria președinților de partid cărora le este frica de cineva mai bun. Ba dimpotrivă!!! Îmi doresc să vină cât mai mulți tineri care să fie mult mai buni ca mine și într-o zi să îmi ia locul. Așa consider că trebuie să fie atitudinea unui lider, să aibă în jurul lui oameni mai buni ca el cu care sa construiască și care să nu distrugă temelia, ci să ridice casa, daca îmi permiteți analogia asta.

Ați făcut până acum un sondaj real cu Mario De Mezzo și, dacă da, ce a semnalizat acesta?

Sondajul pentru municipiile reședință de județ, în toată țara, sunt în curs de efectuare de către sediul central. În momentul în care am aceste date, le voi face publice, așa cum am făcut de fiecare dată.

PSD Olt a organizat, cu mare fast și abundență, Revelionul Pensionarilor, la care au participat și mulți seniori liberali, cu funcții în Biroul Permanent al Partidului. O fi bună această tovărășie?

Domnule Sârghie, eu nu doresc ca societatea sa se împartă în membrii PNL, membrii USR, membrii PSD, etc. Calitatea de membru de partid este o alegere a fiecăruia dintre noi.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/eu-nu-fac-parte-din-categoria-presedintilor-de-partid-carora-le-este-frica-de-cineva-mai-bun/