Print this Post


Eurodeputata Viorica Dăncilă interesată de educația și formarea profesională a femeilor

Recent, în cadrul Comisiei Europene, eurodeputul PSD Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen din PE, a interpelat Comisia Europeană cu privire la strategiile avute în vedere pentru a susține politicile de investiții care ajută la creșterea accesului femeilor și fetelor la educație și formare profesională și care contribuie la eliminarea disparităților de gen.

Apelul europarlamentarului vizează strategia urmărită de Comisia Europeană pentru a sprijini, în colaborare cu statele membre, politicile de investiții pentru accesul femeilor și fetelor la educație și la formare profesională, pentru eliminarea disparităților de gen în acest domeniu și pentru îmbunătățirea promovării capacitării femeilor și fetelor, atât pe teritoriul Uniunii Europene, cât și în întreaga lume.

viorica dancila net„Într-o Europă care este încă în criză economică și financiară, capacitarea femeilor este esențială pentru reducerea sărăciei, promovarea dezvoltării și rezolvarea celor mai mari și mai presante provocări mondiale. Până în prezent, niciun stat membru al Uniunii Europene nu a reușit să realizeze pe deplin egalitatea între femei și bărbați, progresele fiind lente și inegale, existând încă lacune și forme de discriminare la diferite niveluri și sub diferite forme”, a declarat Viorica Dăncilă.

În răspunsul transmis în numele CE de către doamna Vera Jourova, comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, se arată că autoritățile europene luptă pentru reducerea inegalității de gen și pentru capacitarea femeilor prin instrumente precum Angajamentul strategic al UE pentru egalitatea de gen 2016-2019, programul Erasmus+ sau Planul de acțiune al UE pentru egalitatea de gen.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/eurodeputata-viorica-dancila-interesata-de-educatia-si-formarea-profesionala-a-femeilor/