Print this Post


Eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă luptă pentru dreptul României de a face parte din Spațiul Schengen

Recent, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă, liderul delegației europarlamentarilor social-democrați români, a vorbit despre faptul că România și-a respectat angajamentele față de Comisia Europeană, iar acceptarea țării noastre în Spațiul Schengen este legitimă, corectă și dezirabilă.

Viorica Dăncilă a făcut un apel la statele membre să recunoască acest drept câștigat de țara noastră, considerând că aderarea României la Spațiul Schengen ar contribui la consolidarea securității blocului comunitar.

viorica dancila net LI„Un astfel de pas nu este doar în avantajul României sau Bulgariei, ci și în beneficiul celorlalte state membre, pentru că ar permite o întărire a cooperării pentru tot ce înseamnă consolidarea securității la granițele UE.

Toate statele membre trebuie să recunoască acest drept al României, atât timp cât obligațiile au fost îndeplinite, după cum admite Comisia Europeană.

Invocarea oricăror pretexte pentru a bloca aderarea României la Spațiul Schengen este contrară principiilor pe care le împărtășim și contraproductivă pentru securitatea și economia Uniunii Europene”, a încheiat eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/eurodeputatul-psd-viorica-dancila-lupta-pentru-dreptul-romaniei-de-a-face-parte-din-spatiul-schengen/