Print this Post


Festival de teatru pentru liceeni – „Dialogul absurZilor…?”

dialogul absurzilor centru cultural

.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului Județean de Teatru pentru Liceeni intitulat „Dialogul absurZilor…?”. Festivalul face parte din proiectul „Teatru pentru mâine” și va avea loc în cadrul  zilelor dedicate dramaturgului Eugen Ionescu, născut la Slatina, în urmă cu 108 ani. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 10:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.

„Festivalul concurs se va desfășura pe doua secțiuni, monolog și scenetă. S-au înscris numeroase trupe din județ. Vor fi 17 momente, dintre care 6 scenete și 11 monologuri.

Se vor acorda numeroase premii și diplome, la ambele secțiuni, pe lângă Marele Premiu «Visi Ghencea» și trofeul festivalului”, a declarat Ristina Baboi, coordonator proiect și consultant artistic.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/festival-de-teatru-pentru-liceeni-dialogul-absurzilor/

1 comment

 1. stoica

  HOMEPOLITICĂECONOMIESOCIALCULTURĂOPINIERADIO CERNĂUȚIBUCPRESS TVCONTACTE
  Caută…
  Știri Cultură
  Redactor: Marin Gherman
  26 noiembrie 2017
  Duminică 26 noiembrie 2017, „Mașina cu poeți” a revenit la Cernăuți
  Duminică 26 noiembrie 2017, „Mașina cu poeți” a revenit la Cernăuți
  Cenaclul „Mașina cu poeți”, o inițiativă a poetului Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și a Ginei Puică, lector de română la Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, și-a reluat întâlnirile lunare duminică, 26 noiembrie 2017, la Cernăuți, în incinta cafenelei „București”.

  Ca de obicei, în fața unui public cernăuțean fidel, și în cadrul acestei a 11-a ediții a cenaclului poeți, prozatori, jurnaliști și artiști cernăuțeni și suceveni au citit poeme vechi și inedite, fragmente de proză, au prezentat recente apariții editoriale, au dezbătut și au emis idei pentru îmbunătățirea formulei acestui cenaclu lunar, organizat alternativ la Cernăuți și la Suceava.

  Dintre suceveni, Cezar Straton a venit la Cernăuți cu Struțocămila, cel mai recent volum al său de publicistică, apărut la Iași, în 2015. Cartea și autorul său au fost prezentați de Edmond Neagoe, consul al României la Cernăuți, care a citit în cadrul întâlnirii și un poem inedit din propria creație și a participat foarte activ la dezbateri, demonstrând că se înscrie într-un soi de tradiție a corpului consular românesc de la Cernăuți care, constant în ultimii ani, a numărat în rândurile sale câte un poet.

  Poetul, prozatorul și artistul vizual Constantin Severin, membru de bază al cenaclului, a citit un fragment, „Andante”, din amplul său poem „Improvizații pe cifraj armonic”.

  Alături de aceștia, tot de la Suceava, prozatorul Mircea Nanu-Muntean a citit un fragment din cartea sa de debut La crâșma lu’ Ilie. Zburătăcind prin multivers, apărută anul acesta la editura Cygnus, cu o prefață de Alexandru Mironov și o postfață de George Sauciuc, iar George Sauciuc și Cezar Adomniței au participat la dezbateri.

  Dintre cernăuțeni, Dragoș Olaru a prezentat două cărți apărute în acest an la Cernăuți, una scrisă de el însuși, consacrată Societății medicale „Isidor Bodea” la cei 20 de ani de activitate, cealaltă datorată lui Dumitru Covalciuc și consacrată Membrilor Consiliului Național Român din Bucovina ales la Adunarea Constituantă din 27 octombrie 1918. Mircea Lutic a prezentat antologia Târgoviște-Chișinău-Cernăuți. O triadă a liricii românești (Editura Bibliotheca, Târgoviște, 2017), cuprinzând o selecție de texte a 23 de poeți de limbă română din trei țări vecine.

  Tot dintre cernăuțenii prezenți, au mai citit, printre alții, Vasile Tărâțeanu, comoderator al evenimentului, Dorin Misichevici, venit cu un text intitulat ironic „Poezia dăunează grav sănătății”, și Maria Bojescu. O intervenție foarte apreciată de istorie și critică „cenaclieră” a avut Ștefan Hostiuc, prezență rară, dar foarte prețuită în cadrul cenaclului.

  Elena Nandriș, cunoscutul primar al comunei Mahala, din raionul Noua Suliță, a venit și de această dată la cenaclu, însoțită de o tânără poetă din localitatea sa, ale cărei texte evocă explicit suferințele familiale și naționale, cauzate de convulsiile istoriei.

Comments have been disabled.