Print this Post


Festival Județean de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor…?” și-a desemnat câștigătorii

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a găzduit, sâmbătă, 25 noiembrie a.c., ediția a VII-a a Festivalului Județean de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor”, la care au participat 17 trupe de teatru din cadrul liceelor din județul Olt. Juriul a fost format din Liviu Cheloiu – președinte, actor la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște; Cristian Sabău – membru, jurnalist la mai multe publicații de cultură din județul Argeș; Iulian Segărceanu – membru, artist plastic U.A.P. Filiala Craiova; Cristina Botez – membru, profesor, artist plastic și Florian Dumitrescu – membru, director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt.

Marele premiu și Trofeul festivalului „Visi Ghencea” a fost câștigat de trupa de teatru RE_GE a Colegiului Național „Radu Greceanu” din Slatina, cu piesa „Occident expres”. Premiul I – Trupa a Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, Balș, cu piesa „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”; premiul II – Liceul Teoretic „I. Ghe. Roșca”, din Osica de Sus cu piesa „Amedeu sau scapi de el cu greu”; premiul III – Liceul Teoretic „A.I. Cuza”, Corabia, cu piesa „Pușlamaua de la etajul 13” și mențiune  – Liceul Teoretic din Iancu Jianu, cu piesa „No escape”.

teatru greceanuLa secțiunea monolog, clasamentul a fost următorul: premiul I – Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina, cu monologul „Iubire experimentală”; premiul  II – Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, cu monologul „Omul din cerc”; premiul III – Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina, cu monologul „Omul cu oglindă”; mențiune I – Liceul Teoretic Petre Pandrea, Balș, cu monologul „Lecția de zbor” și mențiune II – Colegiul Național „Radu Greceanu”, din Slatina, cu monologul „O să fie bine”.

Au mai fost acordate si premii speciale pentru regie, scenografie, interpretare feminină și masculină.

„Dintre spectacolele prezentate și premiate în cadrul acestui proiect, vor fi selectate și  prezentate în cadrul activităților caritabile pe care C.J.C.P.C.T.C. Olt le susține, în fiecare an. Anul  acesta, în ziua de 17 decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, prin intermediul Centrului de Ergoterapie, trupa de teatru a Liceului «Petre Pandrea» din Balș va prezenta spectacolul «Efectul razelor gamma asupra anemonelor», monologul «Lecția de zbor» și «Iona»”, a declarat Ristina Baboi, coordonator proiect și consultant artistic.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/festival-judetean-de-teatru-pentru-liceeni-dialogul-absurzilor-si-a-desemnat-castigatorii/