Print this Post


Festivalul Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Vocea Romanațiului” – ediția a III-a

Colegiul Național ”Ioniță Asan” din Caracal va organiza și găzdui, în data de 29 martie a.c., cea de-a III-a ediție a Festivalului Regional de Interpretare Vocal – Instrumentală „Vocea Romanațiului”. Concursul se adresează copiilor și elevilor de până la 15 ani.

Genurile muzicale la care se pot înscrie participanții sunt: muzică ușoară, muzică populară și muzică folk; pe categorii de vârstă: 6-8 ani; 9-11 ani și 12-15 ani.

Alegerea melodiilor interpretate va fi la latitudinea participanților, adecvate vârstei și în concordanță cu secțiunile concursului. Scopul festivalului constă în descoperirea tinerelor talente, care îndrăgesc muzica.

ionita asan caracal netUltima zi de înscriere la acest festival este 27 martie 2017. Pentru preselecție, fiecare profesor îndrumător va trimite piesa înregistrată, în format mp3 – pozitiv, la adresa de gmail: danacernat13@gmail.com. durata melodiei nu trebuie să de pășească 4 minute.

Obiectivele specifice ale proiectului: formarea unor deprinderi de cântare vocală și instrumentală; cunoașterea repertoriului național și internațional; cultivarea interesului pentru muzica de calitate; familiarizarea elevilor cu elemente specifice muzicii, precum și socializarea prin comunicare non-verbală, prin manifestări artistice.

Juriul vor lua în calcul calitatea vocii și a interpretării, punând accent pe intonație, ritm și interpretare. De asemenea, va fi notată și impresia artistică, mai precis ținuta scenică și frumusețea și autenticitatea costumului popular.

Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 18. Festivalul Regional de Interpretare Vocal – Instrumentală „Vocea Romanațiului” se va încheia cu un recital al laureaților.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/festivalul-regional-de-interpretare-vocal-instrumentala-vocea-romanatiului-editia-a-iii-a/