Print this Post


Filiala PNL Olt pune punct jocurilor duble, jocurilor de culise și duplicitarismului politic

Ani de zile am scris despre PNL Olt, ca fiind fratele mai mic al PSD, această etichetă având la baza formulării ei atitudinea duplicitară a unor lideri ai PNL OLT, jocurile duble ale acestora precum și dependența lor față de PSD, partid care domină radical scena politică din județul nostru, de la Revoluție până în prezent. Lipsiți de onoare și lacomi de înavuțire, majoritatea liderilor PNL Olt s-a vândut fără rușine partidului celor trei roze, ținându-și propria formațiune politică în penumbră, dar aflându-se, permanent, în solda partidului care stăruie să rămână de trei decenii în fruntea bucatelor.

Este inutil să mai spunem de primii doi președinți ai PNL Olt, Carol Covacs și Ioan Ciugulea, care, astăzi sunt servanții PSD, primul fiind membru PSD, cu sinecură tradusă în funcția de director al unui colegiu important al județului nostru, iar celălalt – soldat al ALDE, educat în spiritul și valorile aceluiași PSD, ocrotitorul tuturor eșuaților politici din celelalte partide.

pnl voiculescu vasile dumitrescu li netSe pare că actuala formula de conducere a PNL Olt  a înțeles că a ține PNL Olt, în continuare, anexat la PSD, înseamnă de fapt, umilință pentru cel mai vechi și prestigios partid românesc, și, mai ales, dispreț față de electoratul de dreapta din acest județ, care se amplifică numeric, pe zi ce trece.

Că lucrurile stau chiar așa, în privința epurării trădătorilor și a celor cu două fețe, nu mai este nicio îndoială. În recenta conferință a PNL Olt, La care au participat președintele Liviu Voiculescu, prim-vicepreședintele Marian Vasile, precum și charismaticul dr. Viorel Dumitrescu, președinte al PNL Slatina, la ordinea zilei a fost chiar excluderea celor care au întinat valorile liberale, aliindu-se cu PSD. Spune președintele Liviu Voiculescu:

„În cadrul filialei Olt s-a terminat cu jocurile duble, s-a terminat cu jocurile de culise și s-a terminat cu nemunca. Cine vrea să rămână alături de noi, îi suntem buni prieteni, colegi. Cine dorește să aibă o atitudine duplicitară, să joace și cu PNL și cu PSD, așa cum, din păcate, s-a mai obișnuit prin filiala noastră, fie că este vorba de primari, parlamentari, consilieri județeni sau consilieri locali, nu se mai poate acest lucru, atâta timp cât eu și colegii mei vom ocupa aceste funcții. Este o hotărâre pe care am luat-o, și votul din 26 mai ne confirmă că suntem pe drumul cel bun.

Procentul pe care l-am obținut la alegerile europarlamentare ne obligă pe noi, liberalii olteni, să continuam ceea ce am început de ceva timp, atât o reformă internă, cât și o altfel de campanie, prin care să asigurăm o prezență cât mai mare în teritoriu, discuții de om la om cu cetățenii acestui județ și, mai ales transparență și democrație, în luarea deciziilor radicale pe care le luăm față de trădători.

Așa cum este firesc, după rezultatul alegerilor, în ședința Biroului Politic Județean de joi am făcut și eu o analiză asupra rezultatelor obținute de fiecare localitate în parte din județul Olt și, împreună cu colegii din Biroul Politic Județean, am decis să luăm anumite măsuri. Iar măsurile sunt următoarele:

Am propus pentru excludere un număr de patru primari. Este vorba despre primarul de la Scornicești, primarul de la Izbiceni, primarul de la Pleșoiu și primarul de la Vulpeni. De asemenea, aceeași propunere de excludere am făcut-o și pentru viceprimarii de la Pleșoiu și Vulpeni, împreună cu trei consilieri locali de la Pleșoiu și doi consilieri locali de la Vulpeni. Pentru excludere, au mai fost propuși un consilier de la Curtișoara și un altul de la Optași-Măgura!”

Liviu Voiculescu a mai spus că toți cei excluși au dreptul la contestație, conform uzanțelor democratice stipulate în Statutul partidului, dar, cu toate acestea acțiunea curățeniei de vară din PNL Olt va continua, pentru că liberalii din Olt trebuie să se alinieze comandamentelor centrale.

Alte măsuri luate de conducerea filialei au fost dizolvarea a trei organizații și sancționarea cu avertisment a consilierilor locali din 21 de organizații.

După cum se vede treaba, în PNL Olt s-a schimbat calimera, iar discursurile celor doi fruntași liberali, Marian Vasile și Viorel Dumitrescu, au statuat o altă linie politică pentru PNL Olt, capabilă să ducă la rezultate notabile, șefii PNL Olt anticipând victorii locale la Primăria Slatina și Caracal, victorii notabile la locale și parlamentare, impulsionate de câștigarea Cotroceniului, fără drept de apel, de către actualul Președinte Klaus Iohannis, care „nu are contracandidat pe măsură”.

O notă specială, dată la această conferință, a fost cea data de Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, care a mulțumit jurnaliștilor pentru corectitudine și imparțialitate.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/filiala-pnl-olt-pune-punct-jocurilor-duble-jocurilor-de-culise-si-duplicitarismului-politic/