Print this Post


FLOREA MORLOVA A PLECAT LA STELE…

La prima oră a acestei dimineți, am primit o veste tristă: Florea Morlova, fost prefect al Oltului, senator și fruntaș politic democrat de prim rang al acestui județ, a plecat la stele. După 1989, ing. Florea Morlova a dominat scena politică din Olt, prin profesionalism, echilibru și umanitate. Ca om a fost un familist convins, un părinte extraordinar, un bun creștin și un cetățean cu spirit de solidaritate față de cei neajutorați.

Personal, Domnului Morlova, îi sunt recunoscător și pentru faptul că el, alături de fostul primar al Slatinei, George Păunescu, mi-a organizat cea mai fastuoasă lansare de carte, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, anume volumul de pamflet politic, intitulat „Viol pe muzică de Bach”, apărut la Editura ALUTUS, în anul 1999.

florea morlova liA fost un om respectuos, cu cei șapte ani de acasă și un politician decent, care-și cunoștea lungul nasului. I-a respectat pe jurnaliștii autohtoni și nu s-a răzbunat pe ei, atunci când aceștia îl criticau de mama focului. Exemplific această zicere, spunându-vă că în cartea pe care v-am amintit-o, am semnat un text, care se chema așa: „Florea Morlova și George Păunescu nu-s buni nici măcar de paznici la hotel”. În schimbul acestui afront, el și cu Păunescu, mi-au organizat exemplar lansarea, asigurându-mi și protocolul aferent, iar în discursul său prefectul Florea Morlova m-a asemuit cu marele scriitor oltean Damian Stănoiu. Mai rară o astfel de generozitate pe plaiurile noastre sudice…

Echipa redacțională a LINIEI ÎNTÂI este alături de familia îndurerată, alături de fiul său Cristian Morlova, cu care am ținut, în ultimul timp, legătura, întreaga familie fiind stabilită în Capitală, de ani buni… Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Florea Morlova. Să-i fie țărâna ușoară!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/florea-morlova-a-plecat-la-stele/