Print this Post


Florin Iordache, deputat PSD de Olt, fost ministru al Justiției, o ține una și bună: Ordonanța 13 nu-l vizează și nu-l va viza pe Dragnea!

Domnule Iordache, am două întrebări scurte, una legată de Ordonanța 13 și alta de Sinceritate. Așadar, lămuriți-ne clar: Ordonanța 13 l-ar fi absolvit pe Dragnea de problemele lui juridice (ca să mă exprim elegant!)?

Nu! Nu! Și vă spun și de ce. Prezumția de nevinovăție este clară pentru toată lumea. Noi nu putem ști de acum ce se hotărăște…, că are o primă instanță, instanța cu trei, și apoi instanța de cinci.

Dragnea este trimis în acest dosar pentru mai multe infracțiuni, deci nu abuzul în serviciu. Deci, în niciun caz, am spus de la început, nu-l viza pe d-l Dragnea, pentru că oricum nu se aplica dumnealui. Deci, acea Ordonanță sau modificarea legii care vizează abuzul în serviciu nu îl vizează și nu-l va viza pe Dragnea.

conferinta psd florin iordacheDar, în același timp, trebuie să-o reglementăm cumva. Asta am spus… Nu se face prin Ordonanță, foarte bine! Trebuie făcută în Parlament! Poate viitorul ministru al Justiției va iniția un alt demers, dar, repet, trebuie făcută pentru că veți vedea că, în cascadă, foarte multe instanțe, din cauza faptului că există vid legislativ, vor pronunța hotărâri de achitare. De fapt aici este problema…

Iar, ca să vă spun ceva, la acest moment abuzul în serviciu este dezincriminat, dar noi, în Ordonanță, spuneam că se pedepsește de la 6 luni la 3 ani. Deci de la dezincriminarea care există acum, până la sancțiunea pe care noi am pus-o de la 6 luni la 3 ani, e clar că Ordonanța era mai rea decât situația actuală.

În tot acest timp, al scandalului provocat de Ordonanța 13, m-am tot întrebat  dacă, din momentul în care ați fost numit ministru al Justiției, misiune extraordinar de importantă, față în față cu oglinda și cu sinele dvs., nu ați avut senzația că e pălăria cam mare?!

Deci, realitatea este că este o misiune foarte grea. Mi-am asumat-o… Și ce pot eu să vă spun că, atâta timp cât am fost ministru, tot ceea ce am făcut am făcut în spiritul și cu respectarea legii!!!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/florin-iordache-deputat-psd-de-olt-fost-ministru-al-justitiei-o-tine-una-si-buna-ordonanta-13-nu-l-vizeaza-si-nu-l-va-viza-pe-dragnea/