Print this Post


Fonduri europene atrase de Consiliul Județean Olt

Marți, 10 aprilie a.c., la sediul Consiliului Județean Olt, a fost semnat primul contract de finanțare nerambursabilă pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice. Proiectul vizează o serie de lucrări la fosta Vilă de Protocol, cum ar fi reabilitarea termică a clădirii, prin lucrări de reparare sau înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori; reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile. De asemenea, se vor înlocui conductele aflate în stare de degradare destinate transportului și distribuției agentului termic pentru încălzire. O altă lucrare vizează redimensionarea circuitelor electrice în funcție de puterea instalată pe fiecare circuit și înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED.

consiliul judetean olt linia intai netValoarea totală a proiectului este de 721.287,22 lei și o durată de implementare de 41 de luni. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, în clădirile publice din județul Olt, care înregistrează consumuri energetice mari.

În cursul acestui an, Consiliul Județean Olt va semna contractele de finanțare, pentru reabilitarea altor șase clădiri, precum Spitalul Județean de Urgență Slatina, Consiliul Județean Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt Matei Basarab, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, Biblioteca Județeană Ion Minulescu Slatina și Centrul Militar Județean Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/fonduri-europene-atrase-de-consiliul-judetean-olt/