Print this Post


Fotografie din Ucraina – la Slatina

Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina găzduiește, începând de luni, 12 februarie 2018, expoziția de fotografie artistică semnată Petryna Dmytro din Ivano Frankivsk (Ucraina). Expoziția se desfășoară în cadrul ediției a VI-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, grație parteneriatului cultural pe care Slatina îl are cu Asociația Internațională de Artă Fotografică „Euro Foto Art” din Oradea, prin Clubul de Fotografie „Alutus” Slatina și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.

afis expo ucrainaÎn foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu din Satina, slătinenii vor putea admira o selecție de fotografii alb-negru și color de o reală valoare artistică.

Artista fotograf expozant s-a născut în anul 1974, în orașul Ivano Frankivsk – Ucraina (în românește Stanislău), a început să fotografieze independent din anul 1991. Între anii 2005-2010, a lucrat ca fotograf de studio, iar în anul 2005, a devenit membru al Asociației Fotografilor din Ucraina. Este distinsă de Federația Internațională de Artă Fotografică, care  i-a acordat distincția AFIAP. În anul 2016, a obținut distincția EFIAP și a fost ales președinte a Organizației Fotografice regionale Ucraina. Cu lucrările sale, a participat la peste 20 de expoziții de grup în Ucraina, Polonia, Olanda și Germania, Slatina fiind cel de-al doilea oraș din România în care expune, după Oradea.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 21 februarie 2018, intrarea fiind gratuită.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/fotografie-din-ucraina-la-slatina/