Print this Post

Gigel Știrbu, deputat de Olt:

Gabriel Buliteanu și Ionuț Comănescu, doi tineri de valoare, care sper să facă o figură frumoasă în campania internă pentru nominalizarea la candidatura de primar al Slatinei!

D-le deputat, ca președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, cum vedeți dvs. modul în care Guvernul României a pregătit, gestionat și organizat manifestările întru cinstirea Centenarului Unirii? 

Dezastruos. Am atras atenția de mai multe ori față de preocuparea slabă a responsabililor din zona guvernamentală vizavi de pregătirea Centenarului, precum și asupra faptului și că românii sunt îngrijorați, în ceea ce privește sărbătorirea așa cum se cuvine a evenimentului istoric petrecut la 1 Decembrie 1918. Ar fi normal ca celebrarea importantului eveniment al istoriei și a figurilor sale emblematice să reprezinte o prioritate pentru Guvern, mai ales în actualul context geopolitic, economic și social în care se regăsește țara noastră.

gigel stirbu liO întrebare și mai concretă: cum vedeți prestația lui George Ivașcu, în fruntea Ministerului Culturii?

În momentul când răspund la această întrebare, d-l George Ivașcu este istorie la Ministerul Culturii si Identității Naționale. A fost singurul ministru al Culturii, de după Revoluție, împotriva căruia nu s-a depus una, ci două moțiuni simple. A fost ministrul care a dus marea sărbătoare a Centenarului în derizoriu, transformând-o într-o sarabandă de manifestări folclorice udate din belșug cu mici și bere. O persoană care, prin prisma profesiei sale, ar fi trebuit să înțeleagă importanța acestei sărbători, dar care, prin exercitarea mandatului de ministru al culturii, a arătat tuturor că ordinul politic bate importanța istorică a unei întâmplări fericite din istoria noastră.

Ați fost unul dintre artizanii Legii privind pensionarea cu doi ani mai devreme a cetățenilor care locuiesc pe o  rază de 8 km față de orașele puternic poluate, cum e și cazul Slatinei. Recent, v-ați exprimat îngrijorarea că, odată cu aplicarea noii Legi a pensiilor, acest drept adoptat de Parlamentul României este în pericol… Care-i realitatea?

Actualul guvern, prin fostul ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu, a călcat in picioare un drept câștigat de cetățenii din Slatina si ai comunelor limitrofe, acela de a beneficia de  pensionare cu doi ani mai de vreme, din cauza poluării excesive din acest areal. Guvernul PSD, prin noua lege a pensiilor trimisă către Parlament a anulat  acest drept al slătinenilor, fără nici un fel de justificare. Vă anunț că am depus un amendament pentru reintroducerea acestei prevederi, amendament  pe care îl voi susține până în pânzele albe. Pe această cale, fac apel la toți parlamentarii aleși în circumscripția electorală Olt, să susțină  acest amendament pentru că, și prin contribuția cetățenilor Slatinei, ei sunt parlamentari.

E posibil ca, în  viitoarea legislatură, Slatina să aibă, în sfârșit, un primar liberal? Cum se văd de la București cele două candidaturi anunțate de curând de PNL Olt, anume cea a lui Gabriel Buliteanu și cea a lui Ionuț Comănescu?

Doi tineri de valoare ai PNL Olt. Sper ca ambii să facă o figură frumoasă în campania internă pentru nominalizarea la candidatura de primar al Slatinei din partea PNL. Se vede clar că filiala  PNL Olt are resurse și reprezintă o puternică școală de formare a oamenilor politici din acest județ.

Și un apendice la întrebările de mai sus: chiar vrea PNL Olt să aibă primar la Slatina?

Cred că orice partid politic ar trebui să aibă două obiective politice și anume: câștigarea funcției de primar al reședinței de județ și câștigarea fotoliului de președinte al Consiliului Județean. PNL Olt este un partid viu, plin  de energie, plin de oameni deosebiți ce doresc să facă din Slatina si județul Olt ceea ce sunt orașele si județele din Ardeal.

Ca responsabil regional de soarta PNL, cum vedeți activitatea PNL Olt și, mai direct, prestația lui Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt?

E un tânăr primar ce își face datoria față de cetățenii care l-au ales; este ambițios și dornic să facă.

Ce alianțe ale PNL  aveți în minte, pentru a înfrânge PSD și ce rol va juca partidul lui Cioloș în viitoarea arhitectură politică dreptei politice unite?

Orice alianță este posibilă cu excepția celei cu PSD, pentru binele României si al cetățenilor săi. Peste 80 % dintre cetățenii își doresc ca acest guvern dezastruos să plece de la conducerea României,  iar țara să fie pusă pe calea cea dreaptă.

Ce mesaj politic aveți către locuitorii județului Olt?

Să iasă în număr cât mai mare la vot și să se gândească că, de votul lor, depinde dezvoltarea infrastructurii acestui  județ, un trai cât mai bun pentru cetățenii noștri, și, nu în ultimul rând, revenirea în țară  a românilor plecați in străinătate pentru un trai mai bun.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gabriel-buliteanu-si-ionut-comanescu-doi-tineri-de-valoare-care-sper-sa-faca-o-figura-frumoasa-in-campania-interna-pentru-nominalizarea-la-candidatura-de-primar-al-slatinei/