Print this Post


George Ciucu – președinte PNL Corabia: Dorim să trăim normal, într-o Românie normală!

Politician cu vechi ștate de serviciu, consecvent idealurilor politice de dreapta, George Sorin Ciucu este președintele PNL Corabia, desemnat de PNL Olt ca să candideze pentru funcția de primar al acestui, cândva, fascinant oraș de la Dunăre.

În rândurile de mai jos, George Ciucu prefigurează, sintetic, câteva idei pentru redarea demnității orașului – port la Dunăre, cel care a dat lumii și țării mari personalități științifice, artistice, culturale, sportive etc.

Domnule președinte, Corabia, orașul-port de pe Dunăre, în care altădată, se dădea ora exactă privind prețurile la cereale pentru toată Europa, orașul care a dat țării și lumii mari personalități, precum Popa Șapcă, Theodor Danetti, Ion Oblemenco, Cristina Vărzaru, Virgil Mazilescu, Constantin Anastasescu, Pavel Chihaia, Emil Boroghină și alții, care-au dus faima județului nostru până în pânzele albe ale umanității, este astăzi o Vale a Plângerii.  Dumneavoastră, alături  de partidul dumneavoastră, de oamenii din Corabia care mai cred în umanitate, în Dumnezeu și în civilizație, aveți cumva un Proiect de viitor pentru acest oraș căzut în dizgrația politicului, de la Revoluție încoace, cum nu s-a întâmplat niciodată în istoria României? Și dacă da, atunci vreau să-l prezentați oamenilor, în toate amănuntele sale referitoare la cultură, dezvoltare economică și socială, din punct de vedere industrial, economic și administrativ, cu referire la educație, la dezvoltarea urbanistică etc.

george ciucu rares bogdan net liÎn zilele noastre, despre Corabia se vorbește mai mult de rău decât de bine

Domnule Sârghie, ca de fiecare dată, nivelul dvs. intelectual își pune amprenta. Spun asta pentru că e prima dată, în ultimii mulți, mulți ani, când cineva vorbește de aceste mari personalități ale orașului Corabia. Din păcate, în zilele noastre, despre Corabia se vorbește mai mult de rău decât de bine. Nu știu daca toți oamenii știu cine a fost Theodor Danetti sau Pavel Chihaia, dar cu siguranță știu cine a fost Popa Șapcă, Ion Oblemenco, Virgil Mazilescu și cine sunt Emil Boroghină și Cristina Vărzaru. Sunt personalități ale orașului nostru și trebuie să ne mândrim cu ei, iar pe cei pe care nu îi știm să-i căutam pe Google și o să-i aflăm.

Eu sunt candidatul desemnat de PNL pentru funcția de primar al Orașului Corabia

Eu, împreună cu echipa PNL Corabia, ne dorim și luptăm pentru a câștiga alegerile locale din iunie 2020. Eu sunt candidatul desemnat de PNL pentru funcția de primar al Orașului Corabia și, bineînțeles, că avem un proiect de schimbare la față a orașului Corabia pe toate planurile. Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș curat, într-un oraș în care să avem locuri de muncă decente, într-un oraș în care copiii și nepoții noștri să beneficieze de un sistem educațional foarte bine pus la punct. Astea sunt lucruri pe care și le dorește fiecare om normal, într-o Românie normală.

Corabia are nevoie de o dezvoltare economică și socială. Pentru a reuși acest lucru este necesar să formăm o echipă foarte bună, care să atragă fonduri europene. Bani sunt la nivel UE, dar trebuie oameni buni, care să fie specializați pe proiecte europene. Aș da un exemplu aici, ceva ce interesează toți cetățenii din zona de sud a județului Olt, nu doar pe cei din Corabia. Știți bine că aceasta zonă este o zonă legumicolă, iar oamenilor le este foarte greu să își vândă marfa. De multe ori vând pe prețuri de nimic la samsari pentru a nu fi nevoiți să arunce marfa. De aceea ne dorim sa facem o asociere între mai multe UAT-uri, pentru a reuși să reînființăm fostul CLF (Centru Legume și Fructe) pe raza orașului Corabia și tot o dată să construim și o fabrică de conserve la Corabia. Sunt lucruri care pot fi făcute, dar trebuie muncit pentru asta. Eu pun mare accent pe fondurile europene. Toate orașele dezvoltate stau foarte bine la atragerea de fonduri europene.

Nu e normal ca la Corabia impozitul la un apartament să fie mai mare decât în centrul Bucureștiului

O mare problemă pentru cetățenii orașului Corabia o reprezintă IMPOZITELE LOCALE, care – de anul acesta – au fost mărite cu 120%. Nu este o glumă, acesta este adevărul. Nu e normal ca la Corabia impozitul la un apartament să fie mai mare decât în centrul Bucureștiului. Am ieșit în stradă, am protestat în fața Primăriei, dar ce folos, nu ne-a băgat nimeni în seamă. Nici măcar nu a ieșit un reprezentant al Primărie care să vorbească cu noi. Atât dispreț nu am văzut în viața mea față de cetățenii orașului.

Orașul Corabia nu a fost niciodată atât de murdar

Curățenia în oraș lasă de dorit. Orașul Corabia nu a fost niciodată atât de murdar. Este nevoie de o curățenie generală, făcută cu o firmă mare, specializată în așa ceva, după care să întreținem. Sunt probleme cu operatorul de gunoi și totul este blocat.

Trăim aici, la capătul lumii

E foarte mult de muncă, sunt conștient de asta și știu că va fi greu, dar nu imposibil. E nevoie de gândire liberală pentru ca orașul să fie scos la liman. Trăim aici, la capătul lumii, nu mai exista nimic în acest oraș, mă refer cultural și sportiv. Nu avem niciun fel de echipă sportivă la nivel de seniori. Cultural mai este doar festivalul „Corabia de Aur”. Mai exista un festival pentru copii numit „Floare de Tei” care, de anul trecut, a fost desființat. De ce? Stau și mă întreb. Probabil că nu sunt prioritari copiii, ca nu au drept de vot. Zic și eu.

Noi încurajăm munca, ei încurajează asistarea socială

Industria este la pământ. Toate fabricile au fost închise. Să nu uităm că orașul Corabia a fost foarte bine industrializat, a avut Fabrica de Zahăr, Fabrica de Melană, Tăbăcăria Minerala, Fabrica de Brânză, Fabrica de Pâine, Vinalcoolul, etc. Toate s-au dus. În proiectul nostru, un rol important îl are atragerea de investitori. Putem să aducem investitori creându-le anumite facilitați fiscale. Pe noi ne interesează ca oamenii să aibă locuri de muncă. Îmi doresc să dispară ajutorul social din Corabia. Asta e diferența dintre liberalism și social-democrație, noi încurajăm munca, ei încurajează asistarea socială.

Un alt capitol foarte important îl reprezintă educația

Avem în proiect schimbarea la față a orașului, la propriu, prin anveloparea și reabilitarea termică a tuturor blocurilor. Așa cum s-a putut în alte orașe se va putea și la noi, important e să ne dorim.

Un alt capitol foarte important îl reprezintă educația. Vom moderniza toate școlile din oraș. Copiii sunt prioritari pentru noi, ei reprezintă viitorul acestei țări.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/george-ciucu-presedinte-pnl-corabia-dorim-sa-traim-normal-intr-o-romanie-normala/