Print this Post


Gheorghe Manicea, candidat PSD la Primăria Osica de Sus: N-am vrut să-i tratez pe consilieri locali, așa cum am fost eu tratat în perioada mea!

Gheorghe Manicea, primarul interimar al comunei Osica de Sus, se pregătește de alegeri. Domnia-sa este, în fapt, viceprimarul osicenilor, rezultat în urma alegerilor din 2016, nevoit fiind să preia conducerea administrației locale, după ce câștigătorul de drept al mandatului de primar, Cezar Filip, a fost eliberat din funcție, din cauza unor probleme judiciare.

Gheorghe Manicea este preferatul osicenilor, grație vredniciei și modestiei sale și cu deosebire grație comportamentului său civilizat și responsabil față de consătenii săi, indiferent de apartenența și simpatiile lor politice.

Osicenii s-au dezis de aroganța și infatuarea fostului primar liberal, în iunie 2016, și – cu siguranță – de data acesta, vor vota cu un om de-al lor, un om ca și ei: harnic, modest, moral și cu spirit de sacrificiu, în interesul general.

Dar să-i dăm cuvântul d-lui Gheorghe Manicea!

manicea osica de sus liD-le primar, ați avut și aveți un interimat foarte bun, dar vă pregătiți pentru alegerile pentru funcția de primar. Care sunt gândurile dvs. în privința acestui fapt care se apropie?

Este adevărat, de un an de zile, pe umerii mei, a fost o responsabilitate foarte mare, pe care mi-am asumat-o. Am încercat și, zic eu, din informațiile pe care le am, am reușit să duc la bun sfârșit atribuțiile de primar, cât și pe cele ale mele de viceprimar.

În continuare, sper să duc, la bun sfârșit, contractul pe care osicenii l-au semnat cu noi anul trecut pe 11 iunie. Dumnealor spun că trebuie să continuăm împreună, pentru că am început niște proiecte, pe care trebuie să le terminăm. Și așa cum e normal, trebuie să dăm socoteală, la patru ani, privind ceea ce am promis și ceea ce am realizat.

Este adevărat că v-ați luat o sarcină nu tocmai ușoară, dar dvs. ați și reușit să echilibrați sistemul administrativ de aici. Cu ce probleme v-ați confruntat? Ce ați găsit negativ din urmă?

Nu-mi place să vorbim despre moșteniri, pentru că nu e frumos să dăm vina pe cei din urmă. Când, într-un loc vine cineva nou, găsește anumite probleme, dar am încercat să fiu echilibrat, să nu fiu răzbunător și să încerc să-i aduc pe oameni pe drumul cel bun, fiindcă nu muncesc pentru mine sau pentru cel care a fost, ci muncesc pentru comuna din care fac parte.

Efectiv, cum ați găsit comuna, din punct de vedere financiar?

Ca să fiu sincer, nu-mi place nici să mă laud cu ceea ce fac, dar nici nu vreau să spun că au fost probleme din acest punct de vedere. Ba chiar am recunoscut că au fost niște bani aici, care nu au fost folosiți în legislatura trecută, eu fiind și consilier local până anul trecut, bani pe care am considerat că trebuie să-i utilizăm pentru a cumpăra utilaje pentru primărie, cum ar fi un buldoexcavator, tractor, două remorci, vindanjă, utilaje necesare pentru comună.

Cu siguranță, la ora acesta, aveți cel puțin două-trei puncte foarte importante în programul dvs. să zic electoral, pentru că – iată – candidați. Care ar fi acestea?

Puncte importante sunt foarte multe pentru Osica, așa cum aș vrea eu s-o văd. Dar urgente sunt terminarea Canalizării în Osica (zona Medinți și Vlăduleni) și cele două proiecte pe care le-am depus, unul pe fonduri europene pe măsura 7.2 și unul pe PNDL 2, unde e vorba de 6 km și ceva de asfalt, șanțuri și podețe.

D-le primar, în administrația trecută, activitatea culturală a fost una bună. Dvs. veți face ceva în sensul ăsta?

Da. Așa cum spuneți dvs. a fost una bună. Și contrar celor spuse de adversarii noștri în campania electorală de anul trecut, că noi vom veni și vom desființa anumite activități culturale, acest lucru nu s-a întâmplat. Ba, din contră, am încercat să le dăm o amploare mai mare.

Fie că e vorba de dansuri populare, de formația de muzică, de karate, de fotbal, întâlnirile culturale de la liceu, tuturor acestor activități le-am dat o amploare mult mai mare. Unul dintre lucrurile recent întâmplate este acela că l-am adus pe coregraful George Ghiță a lu’ Porumbelu’, care se ocupă de formația de călușari, unde au răspuns prezent peste 60 de copii și, în același timp, și de formația de fete, unde la primele două întâlniri, au venit în jur de 80.

Câte dosare aveți la Legea 416 , Legea Ajutorului Social?

Avem în jur de 50 de persoane la Ajutorul Social. La Osica, sunt oameni care au nevoie într-adevăr au nevoie de acest ajutor social. Facem o analiză foarte atentă, avem oameni care se ocupă de dosare. În schimb, am încercat să le spun că trebuie să și facă ceva. Lucru care s-a întâmplat. De fiecare dată, facem curățenie cu ei acolo unde este nevoie, fie că e vorba de târgul săptămânal, fie că e vorba de străzile din comună, la plantat de pomi etc… Oamenii au înțeles că trebuie să presteze o muncă contra banilor pe care îi primesc.

Cum stați din punct de vedere politic, în Consiliul Local? Aveți Opoziție puternică? Se împotrivește cineva măsurilor pe care le luați dvs.?

Nu! Din punct de vedere politic, avem o majoritate de 8 consilieri PSD la 5 consilieri PNL. Poate părea ciudat, dar în acest an de zile am avut o colaborare foarte bună cu consilierii PNL. Rareori s-a întâmplat ca o persoană, două să nu voteze o inițiativă, din anumite motive, nu că n-ar fi fost util.

Eu, fiind consilier local de aproximativ șapte ani de zile, n-am vrut să-i tratez pe consilieri, așa cum am fost eu tratat în perioada mea. Sunt de acord cu ideile lor, le-am spus, întotdeauna, să vină cu propuneri în consiliu, cu proiecte. Nu mi-e rușine să recunosc, dacă un consilier PNL va veni cu un proiect, că îl vom discuta împreună, îl analizăm și îl punem apoi în practică.

Care este relația dvs. cu Școala, cu profesorii?

Am o relație foarte bună cu profesorii și conducerea liceului. În schimb, am încercat să spun oamenilor ca să facă distincție între administrația locală și conducerea liceului.

Dumnealor, le-am spus de la început, la deschiderea anului școlar, că trebuie să se ocupe de învățământ, iar noi trebuie să ne ocupăm de administrație. În perioada din urmă, se cam interferau foarte mult aceste două chestiuni.

Investiții s-au făcut, s-au luat table magnetice în toate sălile de clasă. Avem un pachet de camere video, pe care l-am completat cu cele existente anterior. Oamenii îmi spun că acum este mult mai lejer. Îndrăznesc să se ducă cu problemele pe care le au la conducerea liceului, la profesori, la învățători. Lucru pe care îl considerăm că așa trebuie să se întâmple.

Transmiteți un mesaj către locuitorii comunei și unul către conducerea Consiliului Județean Olt!

Cetățenilor din comună vrem să le mulțumim pentru încrederea pe care ne-au acordat-o anul trecut, mie și colegului meu Cezar Filip, care tot timpul a fost lângă mine. Rămânem împreună o echipă, Cezar alături de mine și eu alături de el, și vom duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le-am promis.

Oamenii au înțeles că a fost o perioadă scurtă și n-am putut să rezolvăm toate problemele. Mai sunt și lucruri pe care nu le-am rezolvat. Oamenii au înțeles situația mea. Fiind singur, trebuia să mă împart între Consiliul Județean, alergatul după proiecte și Primărie. Îi simt că sunt alături de noi, în continuare, și noi vom rămâne, întotdeauna, în mijlocul lor.

Referitor la Consiliul Județean, vă pot spune că am o relație foarte bună cu d-l președinte Marius Oprescu. Îi mulțumesc că a fost alături de noi și că ne-a ajutat cu proiectele cu care ne-am dus la dumnealui. Poate suntem una dintre puținele comune cărora li s-au aprobat anul acesta două proiecte!

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gheorghe-manicea-candidat-psd-la-primaria-osica-de-sus-n-am-vrut-sa-i-tratez-pe-consilieri-locali-asa-cum-am-fost-eu-tratat-in-perioada-mea/

3 comments

  1. Carmen

    Interesant interviul. As putea sa spun ca foarte interesant. Acum sa vedem cum se vor descurca guvernantii cu alocarea de fonduri europene din domeniul IT precum productia de echipamente https://www.itdepot.ro/.

  2. Dorel

    Beheheee

  3. Dorel

    Chiar daca va cistiga Manicea alegerile,impins puternic de la spate de PSD,trebuie sa stie dl. Oprescu ca n-a gestionat deloc bine situatia la Osica,in sensul ca prin nominalizarea acestui candidat, a creat pe termen lung o rezistenta anti Manicea si mai grav, anti PSD…vedeti reactia tineretului,care,din cauza bilbiielilor PSD ului ,incepe sa i-a alta directie…

Comments have been disabled.