Print this Post


Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice a fost aprobat

Agenția pentru Protecția Mediului Olt a emis un comunicat de presă despre Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, având în vedere interesul deosebit al cetățenilor din județul Olt cu privire la acest subiect.

Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1287 / 5 decembrie 2018 și a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1061 / 14 decembrie 2018.

panouri foto voltaice„Singurele date, informații și instrucțiuni valabile prezentate în mass-media referitoare la program sunt cele transmise sub forma comunicatelor de presă de către Administrația Fondului pentru Mediu și/sau Ministerul Mediului, conform art. 38, alin. 1 și 2  din prezentul ghid de finanțare.

Obiectul programului îl reprezintă finanțarea achiziționării și instalării sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național”, a declarat Dorel Șteomlega, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Olt.

Toate datele, informațiile, instrucțiunile, comunicatele și alte documente relevante în legătură cu programul se publică pe pagina de internet a Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ghidul-de-finantare-a-programului-privind-instalarea-sistemelor-de-panouri-fotovoltaice-a-fost-aprobat/