Print this Post


  Gigel Știrbu, deputat de Olt: Consumi aceeași energie și dacă faci bine, și dacă faci rău!

  Domnule deputat, la una dintre întâlnirile mele cu academicianul Eugen Simion, domnia sa v-a pomenit numele, spunând textual: „deputatul acela al dumneavoastră de la Olt a făcut posibilă publicarea operelor literare ale clasicilor români”. În ce a constat, de fapt, proiectul propus și susținut de dumneavoastră, ca președinte al Comisiei de cultură?

  Proiectul prin care operele în edițiile „Pleiade” erau publicate de către Academia Română în fiecare an în baza unei sume alocate din bugetul de stat pusă la dispoziția Academiei Române. La sfârșitul anului 2018, când a ajuns în Parlament, proiectul de buget pe anul 2019, acest proiect important care se derula de 30 de ani, nu a mai fost bugetat de către majoritatea de la acea vreme PSD-ALDE. La rugămințile fostului președinte al Academiei Române, dl. Eugen Simion, am depus un amendament la proiectul de buget pe anul 2019, pentru finanțarea acestui important proiect național, dar care a fost respins în toate comisiile de specialitate în care a fost dezbătut.

  Văzând acest lucru, am luat cuvântul în plenul comun în care se dădea vot final pe buget, aducând argumente atât de imbatabile, încât am convins întreg Parlamentul de importanța continuării acestui proiect național. Dacă îmi amintesc bine, a fost unul dintre cele două amendamente acceptate la bugetul pe anul 2019. Succesul a fost cu atât mai mare cu cât majoritatea din acea perioadă era atunci, ca și acum, în Parlament, de peste 70%.

  gigel stirbu linia intai 790Se pare că forțele marxiste (PSD, PRO România, ALDE și UDMR) și-au dat mâna ca să preia iarăși frâiele țării. Există posibilitatea ca visul lor să se îndeplinească în viitorul apropiat?

  Sub nici o formă nu cred că se va întâmpla acest lucru. Nu cred că memoria cetățenilor acestei țări este atât de scurtă încât să mai acorde în următorii 10 ani încrederea acestor indivizi care efectiv au distrus România. Gândiți-vă, d-le Sârghie, ce s-ar fi întâmpla cu această țară dacă în plină criză a pandemiei COVID 19, guvernul ar fi fost condus de Dăncilă sau de Ciolacu (acest Dăncilă cu barbă), dacă la Ministerul Sănătății ar fi fost șpăgăreasa șefă, Sorina Pintea, și la ministerul economiei, marele „intelectual” Andrușcă. Să nu uităm, iar asta e o datorie morală pentru noi toți, ce au însemnat guvernele PSD pentru România, în ultimii 30 de ani.

  Sper că cetățenii României nu i-a uitat pe Ion Iliescu, Michi Șpagă, Adrian Năstase, Octav Cozmâncă, Victor Ponta, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, iar lista poate continua la nesfârșit.

  Sigur că și tinerii pesediști încearcă să-i copieze pe înaintașii lor la proastele metehne.

  Ca vicepreședinte regional al PNL, care este fișa postului Dvs.? Demisia prim-vicepreședintelui PNL Olt, Marian Vasile, a fost o pierdere pentru PNL Olt?

  Ca vicepreședinte regional, fișa postului meu e destul de amplă. Trebuie să particip la evenimente politice care se desfășoară în această regiune, să mă îngrijesc de aplicarea prevederilor statutare din filialele celor 5 județe, și de aplicarea deciziilor structurilor de conducere centrale în organizațiile locale și județene.

  Bine înțeles că a fost o pierdere demisia din funcția de vicepreședinte PNL Olt, a d-lui Marian Vasile. Marian Vasile este un primar ce a dovedit că poate câștiga toate alegerile prin care a trecut, dar vă reamintesc că e primar PNL – nu a demisionat din partid. Este un om care într-o perioadă a carierei sale, vrea să facă mai multă administrație decât politică.

  Domnule deputat, prin activitatea dvs., cel puțin din ultimii ani, sunteți de departe cel mai activ și performant parlamentar pe care l-a avut acest județ. Aduc aminte locuitorilor județului Olt, implicarea dvs. în rezolvarea problemelor economice din județ (ALRO Slatina, TMK). Am văzut că v-ați implicat activ în problema stadionului din Slatina și a Sălii Polivalente. Ați inițiat o lege prin care toți cei care au trăit în Slatina în ultimii 30 de ani pot ieși cu 2 ani mai devreme la pensie din cauza poluării excesive care a fost în regiune. Insistența cu care dvs. nu osteniți să-i aduceți pe cei care răspund de construcția Drumului Expres Pitești-Craiova pe acest șantier și multe altele. Sunt fapte care se văd cu ochiul liber…

  Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase, dar cred că exagerați. Fac ceea ce trebuie să fac și vă reamintesc că sunt plătit pentru asta din banii contribuabililor. Ideea după care mă ghidez în viața este că trebuie să lași în urmă ceva bun, pe unde treci! Am spus de fiecare dată: consumi aceeași energie și dacă faci bine, și dacă faci rău. Eu prefer să fac bine și să-mi fac datoria.

  Când vor fi „localele” și ce mesaj aveți către cetățenii județului Olt?

  Alegerile locale, după cum știți, vor avea loc pe 27 septembrie a.c., iar mesajul meu pentru cetățenii județului Olt este următorul: să voteze cu cei care pot să scoată România din situația în care a fost adusă de guvernele PSD! Să voteze cu candidații PNL dacă vor ca județul Olt să arate ca Bihorul, Clujul, Alba etc.

  Explicați-ne, pe înțelesul tuturor, ce înseamnă impozitarea pensiilor speciale!

  Dacă această lege va intra în vigoare, toți cei care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei ar putea plăti 85% taxe, pentru suma care depășește acest prag. Tot ce înseamnă pensii speciale între 2.000 și 7.000 vor plăti un impozit de 10% și 85% pentru tot ce depășește această sumă. Prin noul proiect, se ia decizia corectă de impozitare a pensiilor speciale , și astfel se elimină niște discrepanțe între cei care au pensii foarte mari și cei care au pensii foarte mici. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca unii cetățeni să aibă parte un alt tratament decât majoritatea locuitorilor acestei țări!

  Vă reamintesc că eu am fost inițiatorul unei legi care elimina toate pensiile speciale, cu excepția pensiilor militare, care a fost atacată la Curtea Constituțională a României de către Avocatul Poporului și a fost declarată neconstituțională.

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/gigel-stirbu-deputat-de-olt-consumi-aceeasi-energie-si-daca-faci-bine-si-daca-faci-rau/