Print this Post


Gigel Știrbu, deputat PNL Olt: 10 august 2018 – o rană neînchisă a democrației românești recente

S-au împlinit doi ani de la protestele din data de 10 august 2018, unde mii de copii, femei și bătrâni au avut de suferit în Piața Victoriei, în urma altercației cu forțele de ordine.

Până în acest moment, încă nu s-au aflat vinovații pentru cele întâmplate. Însă, Partidul Național Liberal a reușit declasificarea raportului din 10 august 2018, urmând ca, în viitorul apropiat, Curtea de Apel București să dea curs cererii procurorilor DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în cazul violențelor stradale și care vizează șefii din Jandarmerie

gigel stirbu 796 net li10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente. Din acest motiv, este absolut necesar pentru a fi clarificate lucrurile în acest dosar, iar PNL a declasificat raportul «10 august». Acum, procurorilor și judecătorilor le revine obligația morală și legală de a afla și prezenta adevărul miilor de oameni care au avut de suferit, în urma acelor incidente. Cetățenii au dreptul de a ști, cu exactitate, din ordinul cui au fost gazați și bătuți, în 10 august 2018, pentru că au trecut deja doi ani în care acest dosar, rușinos pentru România, nu a fost soluționat.

Astăzi, să sperăm că CAB (Curtea de Apel București) va da curs cererii procurorilor DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în cazul violențelor stradale din 10 august 2018 și care vizează șefii din Jandarmerie.

Reprimarea cu brutalitate a unei manifestații pașnice de către forțele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită!”, a declarat Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gigel-stirbu-deputat-pnl-olt-10-august-2018-o-rana-neinchisa-a-democratiei-romanesti-recente/