Print this Post


Gigel Stirbu, deputat PNL Olt: Guvernul și Primarul Capitalei, d-na Firea, taie românilor dreptul la cultură

Deputatul de Olt Gigel Știrbu este nemulțumit de slaba atenție pe care guvernarea PSD o atribuie culturii. Acesta este de părere că asistăm la un masacru al culturii în România, cauzat de ignoranța guvernării PSD.

„Din păcate, în aceste zile, asistăm la un masacru al culturii în România. Se pare că ce nu aduce bonus electoral actualilor guvernanți sau ce nu contribuie, în mod direct, la înfrumusețarea imaginii PSD, nu merită finanțat din banii publici.

Cu toate aceste concedieri masive din teatre, Guvernul și Primarul Capitalei, d-na Firea, taie românilor dreptul la cultură. Este o situație cu adevărat alarmantă, deoarece instituțiile de cultură din România sunt într-un iminent pericol de funcționare, lucru care poate duce până la închiderea lor. Și toate acestea se întâmplă dintr-un singur motiv: pentru că ce nu slujește PSD, nu merită să trăiască. Trebuie identificate URGENT soluții de rezolvare a acestei crize culturale nemaiîntâlnite!”, a spus Gigel Știrbu.

gigel stirbu li net 769Pentru a remedia această situație, deputatul PNL de Olt a invitat, marți, 2 iulie a.c., la ora 12.00, pentru a fi audiați în cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, pe domnul Valer Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, și pe domnul Luis Ovidiu Popa, managerul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, cu privire la  controversa apărută referitoare la înstrăinarea a 45% din suprafața liberă de construcții a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” către o altă instituție, în vederea ridicării unei alte clădiri pe terenul respectiv.

De asemenea, miercuri, 3 iulie a.c., la ora 13.00, a invitat, în cadrul Comisiei, pentru audieri, pe toți managerii principalelor instituții de cultură, pentru a discuta pe această temă stringentă și extrem de alarmantă în care se află în acest moment instituțiile de cultură din România, tăierea bugetului pentru cultură și numeroasele disponibilizări nejustificate care au dus la anularea de spectacole.

Ionuț DUMITRESCU

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gigel-stirbu-deputat-pnl-olt-guvernul-si-primarul-capitalei-d-na-firea-taie-romanilor-dreptul-la-cultura/