Print this Post


Gigel Știrbu – întâlnire cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, privind stadiul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Pitești

La începutul acestei săptămâni, Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt, a avut o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru a afla mai multe informații despre stadiul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Pitești.

Astfel, DX12 va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud-Vest a României la Coridorul IV Pan European. Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 4,4 miliarde de lei, fiind finanțat din fonduri europene, prin POIM 2014-2020.

gigel stirbu si lucian bodeLungimea totală a drumului expres este împărțită în 4 tronsoane, astfel: I. Craiova – Robănești (17 km), II. Robănești – Slatina (41 km), III. Slatina – Colonești (31,75 km), IV. Colonești – Pitești (31,82 km).

„Dacă pentru primele două tronsoane, lucrările sunt deja în execuție și vor fi, probabil, încheiate înainte de termen, pentru tronsoanele 3 și 4 – procedurile de licitație pentru atribuirea contractelor de proiectare si execuție lucrări au fost contestate la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.). Astfel, semnarea contractelor de achiziție publică vor fi posibile după soluționarea tuturor plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Am vizitat, împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cele două șantiere din drumul expres ale primelor două tronsoane și am constatat mobilizarea exemplară a antreprenorilor, fiind posibilă finalizarea lucrărilor înainte de termenul stabilit, sfârșitului anului 2021.

Cunosc foarte bine faptul că proiectul Drumului Expres Craiova-Pitești reprezintă o prioritate a programului de guvernare PNL în regiunea Oltenia. Premierul Ludovic Orban a declarat, de mai multe ori, faptul că necesitatea drumului expres Craiova-Pitești este una foarte mare, iar pentru Guvern reprezintă o prioritate absolută. Pentru Guvernul PNL, investițiile în infrastructură reprezintă un pilon fundamental al modernizării României și al relansării economice. Să nu uităm că, în ultimele luni, Guvernul PNL a alocat, pentru investiții, cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei și acest fapt spune multe despre planul liberal de modernizare a României!”, a declarat Gigel Știrbu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gigel-stirbu-intalnire-cu-ministrul-transporturilor-lucian-bode-privind-stadiul-lucrarilor-la-drumul-expres-craiova-pitesti/