Print this Post


Gigel Știrbu susține înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în București

Recent, în Comisia pentru Cultură, în Camera Deputaților, a fost votat, în unanimitate, Proiectul de Lege care prevede înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în București, proiect la care și-a adus aportul și deputatul PNL de Olt – Gigel Știrbu.

Acesta este de părere că realizarea acestui proiect este extrem de important pentru mulți dintre români.

„România era singura țară din fostul bloc socialist care nu avea o astfel de instituție. Iată că, astăzi, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, România a intrat în rândul țărilor din fostul bloc comunist care are o astfel de instituție. O astfel de instituție era imperios necesară, pentru a arăta celor care vin după noi, pentru a demonstra urmașilor noștri că greșelile făcute de înaintașii noștri nu trebuie repetate.

stirbu gigel li 759Sper, din toată inima, ca, pe aceste meleaguri, pelagra comunismului să nu mai apară niciodată. Acestea fiind spuse, sper din toată inima ca, atunci când acest raport va merge în plenul Camerei Deputaților, să fie votat, iar această greșeală a comunismului, de pe aceste meleaguri, să fie asumate.

Vă mulțumesc pentru încurajările și aprecierile d-voastră”, a declarat Gigel Știrbu.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gigel-stirbu-sustine-infiintarea-muzeului-ororilor-comunismului-in-bucuresti/