Print this Post


Gigel Știrbu susține înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în București

Recent, în Comisia pentru Cultură, în Camera Deputaților, a fost votat, în unanimitate, Proiectul de Lege care prevede înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în București, proiect la care și-a adus aportul și deputatul PNL de Olt – Gigel Știrbu.

Acesta este de părere că realizarea acestui proiect este extrem de important pentru mulți dintre români.

„România era singura țară din fostul bloc socialist care nu avea o astfel de instituție. Iată că, astăzi, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, România a intrat în rândul țărilor din fostul bloc comunist care are o astfel de instituție. O astfel de instituție era imperios necesară, pentru a arăta celor care vin după noi, pentru a demonstra urmașilor noștri că greșelile făcute de înaintașii noștri nu trebuie repetate.

stirbu gigel li 759Sper, din toată inima, ca, pe aceste meleaguri, pelagra comunismului să nu mai apară niciodată. Acestea fiind spuse, sper din toată inima ca, atunci când acest raport va merge în plenul Camerei Deputaților, să fie votat, iar această greșeală a comunismului, de pe aceste meleaguri, să fie asumate.

Vă mulțumesc pentru încurajările și aprecierile d-voastră”, a declarat Gigel Știrbu.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gigel-stirbu-sustine-infiintarea-muzeului-ororilor-comunismului-in-bucuresti/

1 comment

  1. Marin TULUS

    Nea Gigele, nu stiu daca ai perceput ca ororile comunismului s-au intins pana la acest moment si au fost comise de fostii tortionari sau moștenitorii acestora! Perceptia populatiei există in sensul acesta sau la unii dintre noi este memoria treaza in sensul că stim ce/am pățit; am fost chiar victime, supusi ororilor, numai că la politicieni ori s-au atrofiat simturile, ori au fost si ei o parte din marea masă a torționarilor comunisti de altă dată ,colegi de fapt cu acestia in perioade diferite!!!!Cred că ar fi fost bine să ganditi altfel legislatia pt. a avea un climat unde ororile să nu se mai producă!Toti(mai ales Opozitia,adica matale cu colegi, de la care trebuie să avem pretentiii!) repetati obsesiv, referitor la Justitie,cea care aplică ordinele tortionarilor politici, că trebuie să fie independentă si deci sa nu fie supusă niciunei forme de executie judiciară in cazul ororilor,erorilor și ilegalităților!!Spre exemplu,nimeni nu s/a găndit câți bani trebuie să primească victima justitiei pentru o zi de cercetare, arestare, condamnare abuziva,dar cu toti stiu ca pentru o luna de salariu sau pensie politistul/procurorul/ judecatorul trebuie să primească câteva mii de euro!!!Este corect?! Si noi,nea Gigele, ne gândim doar la monumente(care treebuie să existe doar după sau alternativ cu masurile sus/mentionate!!!!)!Asta este țară europeană si clasă politică elevată?!!!! Desteaptă/te romane!!

Comments have been disabled.