Print this Post


Graffiti – povestirile unui oraș

Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina va găzdui joi, 27 februarie a.c., începând cu ora 11.00, lansarea volumului Graffiti semnat de Cristi Nedelcu. Vor vorbi despre carte – scriitorul Dumitru Sârghie, Cristi Nedelcu și Iulia Tosca reprezentanta editurii Heyday Books. Invitat special – rapsodul popular Ion Crețeanu!

Volumul scris de Cristi Nedelcu pornește de la mai multe graffiti fotografiate pe ziduri. „Tot ce este interzis este palpitant”, „Adevărul nu mulți și-l pot permite”, „Citește cărți, nu citate” sunt doar câteva dintre punctele de pornire într-o adevărată incursiune în partea nevăzută a unui oraș, cea a întâmplărilor, a poveștilor de dragoste, a trădărilor și a lacrimilor, într-un cuvânt a vieții care palpită și care ades lasă urme pe clădiri și pe străzi.

Brown Branch Commercial InvoiceAutorul mărturisea „Clădirile, străzile, gangurile sau piețele sunt tot atâtea locuri unde încep sau se termină întâmplări, fără ca locuitorii să știe că, poate, aceleași lucruri le-au trăit și alții înaintea lor și aceste lucruri au lăsat urme”.

Despre povestirile care alcătuiesc volumul, Doina Ruști spune: „Scrise cu talent, într-un stil fermecător, textele sale aduc o viziune complexă și personaje care nu se uită. ”, iar Xenia Negrea, cea care semnează și prefața volumului scrie „Autorul ne arată alt drum, al jocului de-a povestea, al seducătorului «cum ar fi dacă?». (…) Scriitorul ne arată cum putem deschide această fereastră a reveriei, a bucuriei sensului, vieții, fereastra către poveștile lumii”.

Nu doar povestirile, ci și fotografiile din volum sunt realizate de Cristi Nedelcu. Excepție face o singură fotografie, cea care reprezintă lucrarea Iuliei Șchiopu, și care a fost elementul de pornire al povestirii ”Păpușa care face păpuși”.

Coperta și prima pagină sunt realizate de Cătălin Moraru și Cristian Scutaru în cadrul proiectului ZidArt Bacău.

Volumul a fost deja lansat la vânzare, iar doritorii îl pot comanda pe adresa comenzi@heydaybooks.ro, sau de pe pagina de facebook a editurii  https://www.facebook.com/edituraheydaybooks.ro

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/graffiti-povestirile-unui-oras/