Print this Post


GUNOAIE STALINISTE PE MORMINTELE PĂRINȚILOR

S-a bucurat că iese la pensie fără să fi fost chemat niciodată, în această viață, de Poliție sau Parchet. A călcat frumos pe urmele bunicilor și părinților săi cu frica respectului față de legile țării. În 40  ani de serviciu didactic n-a primit nici o sancțiune și nici un avertisment auto rutier. Situația confortabilă din memoria lui afectivă s-a schimbat șocant în data de 19.06.2017 când defunctul său tată (decedat în anul 1999) a fost pus sub urmărire penală pentru deținere ilegală de armă.

teodor nedelea linia intai x

Doru Nedelea

Prin urmare, acum el este fiul unui „penal” fiindcă soțul fiicei sale a scos din pământ un pistol ruginit, concomitent cu rădăcinile unui salcâm uscat aflat în grădină. Gospodarul ginere a predat obiectul la Poliție declarând că l-a găsit  „în curtea locuinței… și că a auzit că bunicul soției sale… ar fi avut un pistol, însă nu poate preciza alte detalii.”

Această declarație este un fals grosolan, mizerabil și năucitor care a rostogolit dosarul în competența Parchetului. Una e curtea și alta e grădina casei cu salcâmi bătrâni. Pe de altă parte, afirmația binefăcătorului că „a auzit că… ar fi avut un pistol…” seamănă cu improvizația unui denunț stalinist. Bunicul soției denunțătorului n-a avut niciodată așa ceva, pentru care a devenit acum penal post-mortem, adică nu a posedat prezenta „armă letală cu glonț aflată în stare avansată de degradare, fără marcă și fără serie, căreia nu i se poate stabili calibrul”. (Textele citatelor au fost extrase din Dosarul Penal nr. 2865/P/2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina).

Am scris aceste fraze, drept scurt comentariu, ca să cinstesc memoria strămoșilor mei  ce au suferit în tăcere și în sărăcia lor cumplită, respectând legea, de foarte multe ori strâmbă. Așa au reușit părinții să treacă fără probleme penale prin obsedantele decenii ale epurărilor politice, arestărilor nocturne, cotelor agricole, colectivizării forțate, alimentelor cartelate etc.

Doru Nedelea

Permanent link to this article: http://linia1.ro/gunoaie-staliniste-pe-mormintele-parintilor/