Print this Post


Guvernarea PSD: Bani europeni pentru antreprenorii români!

Guvernarea PSD continuă să repare sau să rezolve probleme rămase de pe vremea guvernării tehnocrate. Un nou exemplu, din domeniul fondurilor europene, vine să confirme de ce guvernul Cioloș este numit „guvernul zero”.

77,4 milioane de euro! Atât au rămas necheltuiți din ediția precedentă a apelului POR 2.1.A – Programul Operațional Regional – lansată în 2016.

Acest apel de proiecte s-a deschis în data de 27 iulie 2016, fiind puși la bătaie 234 milioane euro, din care 199 de milioane de euro de la Comisia Europeană și 35 de milioane de euro din bugetul de stat.

Astăzi au reînceput înscrierile. Până pe 8 noiembrie întreprinzătorii români care au microîntreprinderi și au nevoie de finanțare, se pot înscrie pentru a accesa aceste fonduri europene pentru susținerea/dezvoltarea activității.

bani europeni guvernarea psd netSe alocă între 25.000 și 200.000 de euro, prin Programul Operațional Regional.

De remarcat că guvernarea Cioloș n-a reușit acreditarea NICIUNEIA dintre cele 10 Autorități de Management obligatorii pentru atragerea fondurilor europene; din această cauză România a plecat cu un handicap de un an și jumătate întârziere în absorbția fondurilor europene.

Acreditarea Autorităților de Management a fost reușită/încheiată de guvernarea PSD în august 2017.

De atunci și până acum România a ajuns la 30% grad de absorbție, aproape de media UE.

#FapteNuVorbe #SoluțiiNuDiscuții

Permanent link to this article: http://linia1.ro/guvernarea-psd-bani-europeni-pentru-antreprenorii-romani/