Print this Post

Valentin Miu, candidat PNL la Primăria Icoana:

Icoana are nevoie de un om care să pună ordine în dezordinea creată de 30 de ani în localitate

Profesor de religie, 35 de ani – vârsta marilor idealuri – soția sa fiind profesoară de limba engleză, împreună având și doi copii frumoși și educați în spiritul religiei străbune, Valentin Miu este candidatul PNL la Primăria Icoana. El are un sprijin moral și spiritual din partea majorității oamenilor  acestei străvechi așezări, iar intelectualii s-au așezat de-a dreapta sa, în ideea unei schimbări radicale în administrația comunei Icoana. O comună rămasă la coada civilizației, în care trebuie introduse, urgent, normalitatea și ordinea lucrurilor… O schimbare necesară ca oxigenul, o Schimbare la față, dar și la duh, prin care să se redea demnitatea acestei străvechi așezări.

Valentin Miu este un om așezat și realizat din punct de vedere material și spiritual și, tocmai de aceea, sloganul lui electoral este simplu și la obiect; CANDIDEZ PENTRU OAMENI”! Nu-i așa că sună frumos și chiar profetic ideea ca… ICOANA să fie preluată administrativ de un profesor de religie? Asta ar constitui, în fapt, împlinirea a două destine: unul istoric, ce ține de redarea demnității acestei comune, cu oameni harnici și frumoși la chip și la suflet, și altul…destinul unui profesor de religie care nu și-a uitat matricea spirituală din care s-a înălțat în lume…

valentin miu afis netCurriculum vitae. Locul nașterii. Studii. Profesie. Locul actual de muncă. Familia.

M-am născut la data de 14 ianuarie 1985 în Slatina, județul Olt, al treilea copil al unor oameni cu frica lui Dumnezeu, tata – preot paroh în comuna Icoana, sat Ursoaia, iar mama învățătoare la școala din sat – Școala Ursoaia. Toți cei trei frați am moștenit de la părinții noștri dragostea de învățătură, dragostea de Dumnezeu și pentru locurile natale: sora mea – profesor de religie, iar fratele meu – profesor de sport și director la Școala Gimnazială Icoana.

Am urmat școala primară și școala gimnazială în satul Ursoaia, comuna Icoana, iar ulterior am urmat cursurile Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina. Imediat după absolvirea liceului în 2003, am urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității de Stat din Pitești pe care am absolvit-o în anul 2007 precum și Facultatea de Științe Economice, specializarea Finanțe-Bănci absolvită în anul 2010.

În anul 2007 m-am căsătorit, soția mea fiind profesor de limba engleză și în prezent ocupând funcția de director al Liceului „Ștefan Diaconescu” Potcoava, unde am avut ocazia de a îndruma, în calitate de dascăli, o bună parte dintre copiii Icoanei care urmează studiile liceale în școala noastră. Eu și soția mea avem împreună doi copii – doi băieți, de 9 respectiv 5 ani, care și-au petrecut de asemenea copilăria în satul Ursoaia.

Tot în anul 2007, la 22 de ani, tânăr absolvent de teologie, am susținut concursul național de titularizare și m-am angajat la Școala Gimnazială Icoana ca profesor de religie, iar din 2008 funcționez tot ca profesor de religie în cadrul Liceului „Ștefan Diaconescu” Potcoava, unde am devenit profesor titular de religie, cu media 9,55, în anul 2012.

Fiind foarte tânăr și entuziast, m-am implicat activ în viața școlii, unde mi-am dedicat priceperea în a organiza diferite evenimente și multiple proiecte cu elevii, printre care și proiecte europene: am scris și am implementat la Potcoava proiecte Comenius, am coordonat activități, excursii și evenimente precum mobilități internaționale cu elevii și profesorii liceului în țări precum Grecia, Turcia, Franța, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Polonia și Slovacia.

Sunt foarte multe lucrurile la care am participat, exclusiv din dorința de a scrie istorie acolo unde lucrurile par imposibil de realizat: sunt un om ambițios căruia îi plac provocările și căruia îi place să ajute oamenii. Implicarea mea în politică reprezintă o nouă provocare pentru mine, pe care o accept bucuros și plin de speranță că, și la Icoana, se poate clădi o viață mai bună pentru oameni, se poate dezvolta infrastructura, se pot asigura tinerilor și copiilor acestora condiții decente de trai și de dezvoltare. Bineînțeles, acest lucru nu este ușor, însă este nevoie de un om pregătit, care să aibă cu adevărat pricepere, dorință și totodată aplecare către oameni pentru a schimba lucrurile în bine.

Platforma Program pentru candidatură, în mare. Ce trebuie, fundamental, făcut în comună?

Candidez pentru oameni. Implicarea mea în politică, în calitate de candidat PNL la Primăria Icoana, ține în mod esențial de faptul că Icoana alături de satele Ursoaia și Floru nu au beneficiat, în 30 de ani, de vreun plan de dezvoltare coerent și bazat pe analiză și investiții. Icoana are nevoie de foarte multe lucruri, pe care are le-am introdus în programul meu de candidatură: dezvoltarea infrastructurii, drumuri asfaltate, șanțuri betonate la toate gospodăriile, racordarea la o rețea de canalizare, conectare la gaze, servicii de salubrizare, susținerea gospodarilor pentru exploatarea potențialului agricol al comunei, reanimarea vieții culturale în comună: înființarea  unei biblioteci, a unor asociații sportive și culturale de care să beneficieze copiii din sat, readucerea la viață a Căminului Cultural prin organizarea de evenimente, a unui cinematograf, etc.

Trebuie să vă spun că în Icoana există conductă de gaze, însă oamenii nu beneficiază de aceste utilități. De fapt, în anul 2020, există în Icoana locuitori care nu beneficiază nici măcar de electricitate, situație cunoscută de către autoritățile locale, pentru care nu s-a întreprins nicio măsură de a ajuta oamenii.

Sunt foarte multe lucrurile care pot și trebuie să fie făcute în comuna Icoana, în Ursoaia și în Floru. Mai cu seamă că de la revoluție încoace nu s-au făcut prea multe. Am mers în Ursoaia, Floru și Icoana din casă în casă și am stat de vorbă cu oamenii: sunt foarte multe lucrurile pe care și le doresc și de care au nevoie. De acolo am început scrierea programului meu de candidatură. Eu am în spate o echipă puternică, o echipă tânără, am priceperea, pot și le voi dovedi că se poate deoarece oamenii comunei Icoana merită mai mult.

Ce nu vă convine la actualul primar?

Din anii 1990 încoace, oamenii din Icoana au  avut parte de ghinion… Domnul fost primar a ocupat scaunul de conducător 6 mandate, iar doamna actualmente în funcție a avut un mandat de viceprimar și unul de primar. Nu cunosc, din păcate, nu se văd lucruri mărețe realizate de ei, despre care să vă relatez ceva pozitiv.

Mă revoltă la domniile lor și le reproșez totodată nepriceperea, nepăsarea și mai ales fățărnicia de a veni în fața oamenilor cu lucruri despre care nu cred că știu prea multe. Icoana are nevoie de un om drept, un om gospodar și priceput.

Oamenii la noi în comună sunt foarte inteligenți, nu mai pot fi păcăliți. Am stat de vorbă cu ei și mi-au spus: „Vom vota la fiecare patru ani alt și alt primar până vom găsi unul care va face ceva și pentru noi!” Aceasta este conștiința vie a neamului românesc care nu îi mai poate trece cu vederea pe cei ce nu pot face nimic. Acest lucru mă motivează și îmi întărește credința că vom reuși!

Pe ce categorii sociale mizați în alegerea dvs. ca primar? De ce nu sunt tineri în comună? Unde au migrat?

Am susținători în rândul tuturor categoriilor sociale și de vârste din comună. Tinerii, aceia care au mai rămas în comună, mi-au vorbit despre nevoile lor, despre cât de greu le este să își înceapă un drum în viață fără vreo sursă de venit în localitate, fără a fi susținuți în demersurile lor. Mulți dintre tinerii satului au fost nevoiți să plece în străinătate, dar și atunci când se întorc, cu idei cu speranțe, de multe ori acestea nu se pot materializa în contextul actual. Voi fi un primar pentru toți oamenii din comună, care să calce cu drag pragul primăriei, știind că vor fi primiți cu bunăvoință și îndrumați spre a-și putea rezolva eficient problemele.

Intelectualii satului, atâția câți sunt, cum se manifestă față de intențiile dvs. de a candida la PRIMĂRIE? În ce relații sunteți cu ei?

Așa cum v-am relatat anterior, părinții mei și membrii familiei mele se regăsesc printre intelectualii satului: tata – preot, mama-învățătoare, actualmente pensionari însă cu întreaga activitate desfășurată în comună. Fratele meu este profesor și director la Școala Gimnazială Icoana. Am în echipa mea, oameni care mă susțin, intelectuali, absolvenți ai unor facultăți de drept, de medicină, agronomie, științe economice atât tineri cât și oameni cu experiență. Am, de asemenea, alături, antreprenori, oameni care prin eforturi proprii au reușit.  Cred că reprezint, într-adevăr, modelului primarului intelectual.

Ce listă de consilieri vizați? Care va fi profilul consilierilor dvs. ? Ce criterii aveți în selecțiunea acestora?

Consilierii locali din echipa mea sunt reprezentanți ai tuturor satelor ce compun Icoana și a multiplelor pături sociale din comună, însă principala caracteristică pe care o au este faptul că sunt oameni drepți, oameni de cuvânt, oameni muncitori și gospodari, care vor cu ardoare să schimbe lucrurile în bine în comuna Icoana. Am alături de mine oameni capabili ai comunei, foarte curajoși și vrednici să reprezinte interesele cetățenilor în Consiliul Local al Comunei Icoana.

valentin miu icoana pnl 2020 3 netCe înseamnă școala, cultura și sănătatea, în viziunea dvs. ?

Pentru orice comunitate școala, cultura și sănătatea reprezintă pilonii principali pe care aceasta se înalță. Trebuie să avem în vedere faptul că ele se bazează în mod necesar pe bunăstarea cetățenilor care trăiesc în localitate. Este de datoria noastră să ne păstrăm oamenii în comună, să le oferim tinerilor motive să rămână și să se dezvolte în satul lor, unde să beneficieze de toate aceste lucruri așa cum este firesc.

De ce ați ales PNL?

Am ales PNL pentru că este cel mai aproape de modul meu de a gândi și de a munci: avem nevoie să ne punem în mișcare, să învățăm să producem și să ne dezvoltăm, iar modelul liberal poate fi aplicat cu succes în comuna noastră.

Consider, în același timp, că, dincolo de partidul din partea căruia candidează cineva, a fi primarul unei localități înseamnă a munci, a valorifica oportunitățile de dezvoltare plecând de la nevoile oamenilor și de la specificul zonei. Eu de muncă nu mă tem, întotdeauna am muncit pentru lucrurile pe care le-am realizat, iar pentru ca Icoana și oamenii de aici să beneficieze de confort și să trăiască într-o localitate europeană este nevoie ca primarul să fie capabil să creeze și să fructifice oportunitățile de dezvoltare. Nu se pot scrie proiecte doar așteptându-le în biroul primăriei. Nu așa funcționează lucrurile. Trebuie să mergi, să te informezi, să te lupți pentru oamenii tăi. Partidul din care fac parte este garantul unor oportunități de dezvoltare posibile în sfârșit și pentru comuna noastră.

Care-i mesajul dvs. către locuitorii comunei?

Este adevărat că omul sfințește locul, însă trebuie să fie gospodar pentru a face astfel. Îi îndemn pe locuitorii comunei Icoana să voteze pentru o reală schimbare! Icoana merită mai mult decât a primit, Icoana are nevoie de un om care să pună ordine în dezordinea creată de 30 de ani în localitate. Ne vedem la vot, iar din toamnă ne apucăm de treabă! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dragoș Sîrghie 

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/icoana-are-nevoie-de-un-om-care-sa-puna-ordine-in-dezordinea-creata-de-30-de-ani-in-localitate/

1 comment

  1. I. M

    Mult succes nepoate! Tine minte ca dupa 31 de ani de la ,,Revolutie” in Icoana sunt oameni , vii sau morti, care nu au primit inca titlurile de proprietate pentru terenurile sau proprietatile pe care le-au posedat si care au fost exploatate vremelnic si instrainate de catre nulitatile alese si promovate de alte nulitati. Trebuie vindecate mai intai cangrenele adanci si mai apoi ,,oportunitati, proiecte, viziune, standarde , dezbatere” si alte notiuni sforaitoare. Multe comune din Judetul Olt au finalizat cadastrul general si intabularea proprietatilor , cu fonduri guvernamentale. In Icoana , administratia locala a dormit pe ea timp de 30 de ani. Da-le desteptarea tuturor celor care mai sunt vii. Dumnezeu sa -ti ajute si tine minte, ca pe acele meleaguri exista multa impostura, lene, hotie si ….nelipsita prostie.

Comments have been disabled.