Print this Post

TOȚI PENTRU DRĂGĂNEȘTI-OLT, ZORZOLIU ARISTOTEL CRISTIAN PRIMAR!

Împreună vom înlătura corupția, gestionarea frauduloasă a banului public și incompetența administrativă

Zorzoliu Aristotel Cristian este doctor în Științe Agricole, dar și un mare pasionat de Istorie, Artă și Cultură. Aceste pasiuni extraprofesionale (să le numim așa, deși fac parte intrinsecă din spiritul său pluridisciplinar) s-au transmis nativ de la tatăl său, profesorul Traian Zorzoliu, muzeolog, muzeograf, arheolog, pictor de renume, istoric, publicist… pe scurt, un Om de-o măreție spirituală rar întâlnită. Prin tot ce a făcut, înainte, dar și după 1989, Traian Zorzoliu a servit Arta, Cultura, Istoria Neamului Românesc, Credința strămoșească și Democrația ideilor nobile.

Fidel spiritului înalt al tatălui său, patriot ca și sublimul său părinte, Zorzoliu Aristotel Cristian, va candida la fotoliul de primar al Primăriei Drăgănești-Olt, considerând astfel că are o datorie morală față de tatăl său, aceea de a pune lucrurile în ordine, într-un orășel care a fost pus pe harta lumii de cel care a fost românul absolut Traian Zorzoliu.

Prezentăm, în continuare, ideile, gândurile, o parte a programului politic și administrativ, prin care Zorzoliu Aristotel Cristian vrea să redea demnitatea Dăgăneștiului de altădată.

LINIA ÎNTÂI

zorzoliu cristian 3 net«Sunt o persoană modestă dar, pentru cei care nu știu le prezint succint câteva date generale despre mine:

M-am  născut în anul 1963, odată cu fratele meu geamăn, Gabriel, în localitatea Nicolae Titulescu, jud. Olt, fiul lui Traian Zorzoliu și al Stanei Zorzoliu (născută Lungu ), părinți cu care mă mândresc, deoarece tatăl meu este marele om de artă și cultură al județului Olt, fondatorul Muzeului „Câmpiei Boianului” din Drăgănești-Olt, iar mama, o descendentă a neamului Lunguleștilor, oameni destoinici și harnici din Titulești, care au dat cel mai gospodar primar liberal interbelic al comunei, pe Paul Lungu, fratele bunicului meu Marin Lungu.

Sunt absolvent al Facultății de Medicină Veterinară și Zootehnie promoția 1987, cu nota 10,  am obținut doctoratul în Științe Agronomice, în anul 1998, când examenul de admitere la doctorat era foarte exigent, pe doar 3 locuri, iar Școala Doctorală a durat 7 ani.

Am coordonat activități de producție în ferme de bovine, suine și păsări din țară și am lucrat cercetător în nutriție animală la Institutul de Biologie și Nutriție Animală Balotești. Pentru o perioadă, am lucrat și ca muzeograf calificat la Muzeul de Istorie din Drăgănești-Olt, alături de tatăl meu dar, ulterior am decis să-mi înființez propria firmă care mi-a adus multe satisfacții. Dețin o experiență vastă, de peste 30 de ani.

De asemenea am lucrat și ca inspector al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având și o experiență administrativă de 14 ani. Am absolvit  cursuri  postuniversitare de Siguranța alimentelor la U.S.A.M.V. București Sunt și inventator, autor de brevete de invenție în nutriția animalelor. În prezent, lucrez la propria firmă de consultanță. Am fost ales, ca o recunoaștere a muncii mele de cercetare, Secretar General al SOCIETĂȚII de ISTORIE și RETROLOGIE AGRARĂ din ROMÂNIA.

Am o familie frumoasă, cu doi copii realizați.

zorzoliu cristian 1 netFără lipsa de modestie, mă consider cel mai pregătit candidat la funcția de primar  în Drăgănești-Olt, din punct de vedere profesional.

Am reflectat mult dacă este bine să candidez și am găsit de cuviință că locuitorii de bine ai Drăgăneștiului trebuie să aibă de unde alege până nu este prea târziu. Dat fiind eșichierul politic, alegatorii au avut numai stânga politică (PSD) și dreapta politică (PNL), centrul – fie de dreapta sau stânga – fiind aproape inexistent. Realizările de până acum ale dreptei, dar mai ales ale stângii PSD-iste  la Drăgănești-Olt, sunt catastrofice. De aceea, am decis să mă alătur Partidului Mișcarea Populară, ca partid cu doctrină creștină de centru-dreapta, care promovează liberalismul economic. Colectivul acestui partid condus la Olt cu măiestrie de doamna Vanina Badea mi-a asigurat tot sprijinul și mi-a dat încrederea de mai bine.

Consider că omul contează înaintea partidului la alegerile locale, deși mulți alegători sunt sfătuiți de marile partide sub diverse promisiuni ca partidul e totul. Se vede la Drăgănești-Olt că, dacă nu au ales pe cine trebuie, sunt în stadiul de regres nu de progres.

Motivele le știu toți și anume că orașul sau mai bine zis comuna Drăgănești-Olt a ajuns cel mai sărac oraș din județ, unde de zeci de ani corupția sub forma ei administrativă sau politică l-a distrus. Cândva Drăgăneștiul era un oraș-târg înfloritor din Câmpia Boianului.

Locuitorii săi onești au fost mereu mințiți și înșelați de politruci care au urmărit și urmăresc încă propriul interes. Banul public este căpușat, iar impozitele multor cetățeni nu corespund realității din teren. Șomajul, lipsa locurilor de muncă, în contrast cu îmbulzeala de angajați pe pile din primărie, își spune cuvântul.

Orașul trebuia să devină oraș turistic conform proiectului tatălui meu. Turismul și, mai ales, agroturismul aduc bani pe plan local. Cetatea dacică a rămas nefinalizată și interzisă vizitatorilor, iar muzeul așa cum l-a lăsat tata. Nu au fost investiții majore pe fonduri europene, cum se întâmplă la Caracal, Corabia, Slatina, pentru că „ceva este putred” la Drăgănești-Olt.

La Drăgănești-Olt, sunt doar promisiuni, din patru în patru ani, lucru care nu trebuie să se mai  repete iar alegatorii să cântărească mai întâi cât de transparente și reale sunt intențiile și promisiunile celor pe care îi vor vota.

Pentru că familia mea a lăsat cea mai de preț moștenire orașului Drăgănești-Olt –un tezaur patrimonial istoric și cultural, pe care ar fi putut să-l păstreze pentru sine, dar nu a făcut-o, și pentru că orașul Drăgănești-Olt este pe harta țării și Europei  datorită familiei Zorzoliu, nu promit minciuni oamenilor dacă mă aleg, ci le promit că, împreună, vom înlătura corupția, gestionarea frauduloasă a banului public  și incompetența administrativă. Voi reda demnitatea cuvenită cetățenilor, iar Primăria le va aparține în totalitate. Orașul Drăgănești-Olt se va schimba în bine, prin oameni de bine!

Voi găsi cele mai bune soluții  pentru atragerea de finanțare europeană pentru infrastructură, pentru crearea de locuri de muncă, pentru asistență medicală, amenajări urbane, rezolvarea problemelor sociale urgente ale tinerilor și bătrânilor, priorități pentru investitori și pentru serviciile publice, gestionarea reală a mediului înconjurător și de trai al cetățenilor.

Vreau să mulțumesc celor care m-au susținut și mă susțin permanent în această competiție la primărie și consiliul local, tuturor cetățenilor din oraș, pentru că de ei depinde viitorul orașului, chiar dacă sunt alegeri din primul tur, să voteze cu încredere, cum le dictează conștiința, pentru că este mare nevoie de schimbare!»

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/impreuna-vom-inlatura-coruptia-gestionarea-frauduloasa-a-banului-public-si-incompetenta-administrativa/