Print this Post


În atenția Prefecturii Olt: în Primăria Coteana domnește haosul!

În Primăria Coteana, haosul este la el acasă. Acest haos este dirijat din umbră de fostul primar Vasile Costea care, actualmente, taie frunze la câini, fiind declarat incompatibil de către ANI. Succesorul său, Marian Stoichicescu – viceprimar cu atribuții de primar, este total depășit de situație, el fiind nevoit să asculte de ordinele fostului lui șef, care reușește și din șomaj să bage bețe-n roate și să țină comuna Coteana în… Comuna Primitivă.

Iată ce ne spune Ionuț Dima, președinte PNL Coteana, consilier local, fiul fostului primar Victor Dima, cel mai destoinic primar post-revoluționar al comunei Coteana.

coteana consilieri si ionut dima li„În urmă cu o săptămână, doi consilieri de la PSD au venit alături de mine, au semnat adeziune la PNL și și-au dat și demisia din funcția de consilier local. Cei doi consilieri sunt Florea Camenescu și Florea Pătru. Ulterior, PSD le-a retras sprijinul politic și a trimis documentația la Prefectură, iar Prefectura a emis ordin ca locurile lor de consilieri să rămână vacante.

Conform legii, am convocat o ședință extraordinară, la cererea unei treimi dintre consilieri. Pe ordinea de zi am avut proiectul de hotărâre privind la delegarea unui consilier ce va prelua, temporar, atribuțiile de viceprimar, în speță subsemnatul. Am depus documentația la Prefectură, proiectul a fost avizat de către secretarul comunei, d-na Diana Anghelescu. Ședința a fost convocată în data de 1 iulie a.c., la ora 15.00, la sediul primăriei, exact cum spune în lege, ora, locația și data.

Când am ajuns ieri la primărie, sala de ședințe era încuiată. Am cerut cheia și nu ni s-a dat. Ni s-a transmis că e la viceprimarul cu atribuții de primar care este plecat. D-na secretar a spus că și-a luat concediu. Dar când îți iei concediu, trebuie să îți delegi atribuțiile unui funcționar public din primărie. Lucru pe care nu l-a făcut. Doar așa puteau să amâne ședința privind desemnarea unui consilier care să preia atribuțiile de viceprimar.

convocator sedinta coteana dima net liCei doi consilieri sunt amenințați și șantajați de către foștii lor colegi pesediști, imputându-li-se tot felul de nereguli pe care le-ar fi făcut împreună.

Viceprimarul cu atribuții de primari, Marian Stoichicescu, nu a răspuns în niciun fel acțiunii noastre, preferând să fugă, având în vedere că nu cunoaște legea și nici nu știe unde s-o caute. El este dirijat și călăuzit de fostul primar, Vasile Costea, care a plecat din funcția de primar, fiind declarat incompatibil de către ANI. Actualul viceprimar nu este în stare să conducă primăria.

Ședința se ține cu majoritatea consilierilor în funcție. În funcție mai sunt 9 consilieri din 11, ei au rămas patru și noi, liberalii, suntem cinci.

Mă voi adresa Prefecturii și voi depune procesul-verbal întocmit la ședință la care ei nu au dorit să participe. Ședința am ținut-o în holul primăriei.”

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/in-atentia-prefecturii-olt-in-primaria-coteana-domneste-haosul/