Print this Post


În cazul unui sondaj curat, Gabriel Buliteanu va fi în asentimentul slătinenilor repondenți

Mă cunosc cu Ludovic Orban din perioada când eu însumi eram membru în conducerea PNL Olt, pe vremea când Ion Ciugulea, președintele partidului de atunci, era mai puțin pesedist decât este astăzi și, mai mult, pe vremea când domnia-sa organiza acele baluri liberale de un rafinament aparte, marca „Horia Rusu”, liberalul deplin care spunea: „este moral să ai curajul să spui că ești altfel decât alții, chiar dacă acești alții sunt deocamdată mai mulți”.

Așa mi s-a părut a fi și Ludovic Orban și, păstrând proporțiile, la Olt, așa mi se pare a fi și Gabriel Buliteanu care, asemenea lui Ludovic Orban, afirmă cu voce tare cine este și ce este, fiind consecvent în afirmarea crezului politic liberal și a propriei identități politice.

L-am amintit aici pe Gabriel Buliteanu, pentru că domnia-sa este unul dintre cei doi liberali din Slatina care vor fi supuși unui sondaj intern, în vederea candidaturii pentru mult râvnitul fotoliu de primar al Slatinei, fotoliu pe care liberalii din Olt nu l-au câștigat niciodată, de la Revoluție încoace.

 În mesajele scurte, pe care le am, din când în când, cu Ludovic Orban, amândoi pledăm pentru un sondaj transparent, făcut după toate legile și regulile sociologiei moderne, nu așa cum a fost făcut sondajul din preajma alegerilor locale din 2016, când PNL Olt, pur și simplu, nu a dorit să câștige primăria. Și asta din cauza sindromului „fratelui mai mic al PSD”, cultivat de mai toți președinții acestei filiale de la Olt, cu deosebire în perioada USL, când liberalii și pesediștii tropăiau prin județ, braț la braț, vestind straniile „binefaceri” pe care – iată – azi, PSD-ul lui Dragnea le-a pus în aplicare.

Spre deosebire de adversarul său intern, Gabriel Buliteanu nu este un berbec și un lipitor de afișe și asta spre disperarea unora care-l laudă la conferințele de presă, apoi îi orchestrează, pe la spate, tot felul de șicane. Mai mult decât atât, o eventuală candidatură a domniei-sale, care ar avea mari sorți de izbândă, ar duce la niște transformări de fond în privința administrației locale și anume, așa cum ne-a declarat, recent, domnia-sa: „Trecerea de la personalul primăriei, angajat pe criterii strict politice, la funcționari publici angajați pe criterii ale competenței profesionale; aplicarea corectă a principiului subsidiarității privind asigurarea resurselor financiare; trecerea de la respectarea directivelor date de partid, la respectarea legalității actului administrativ.”

De ce ar putea oare face Gabriel Buliteanu acest lucru? Pentru că el a prosperat material, prin propriile eforturi, fiind un bun administrator al propriilor afaceri, pentru că are curajul răspunderii faptelor și nu poate nimeni să-l împingă de la spate, ca să încalce legile țării.

Personal cred că, în cazul unui sondaj curat, Gabriel Buliteanu va fi în asentimentul slătinenilor repondenți, cu un scor mai mult decât suficient, cât să nu le mai permită unor sforari din PNL Olt să vină cu un candidat școlit la Academia de Vară a PSD.

         Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/in-cazul-unui-sondaj-curat-gabriel-buliteanu-va-fi-in-asentimentul-slatinenilor-repondenti/