Print this Post


În privința tentativei de puci, la PNL Olt, Ludovic Orban vine cu clarificări!

Cineva din neant ori din alte sfere încă neindentificabile, aflate mai presus de deputatul Gigel Știrbu și liderul PNL Ludovic Orban, îi vrea capul lui Liviu Voiculescu, cel mai eficient președinte al PNL Olt, de la Revoluție până în prezent. Nu realizez încă, dacă domnul deputat Știrbu, în ciuda experienței sale politice, realizează că demersul său, acela de a-i cere lui Voiculescu să se autosuspende, impulsionat, cum am spus, de anumite forte obscure, să zicem pesediste, are un efect demolator pentru PNL, în ansamblu, și de-a dreptul prăpăstios pentru PNL Olt. Un PNL Olt care a redat speranța dreptei politice și în județul nostru roșu, drept dovadă stând rezultatele alegerilor europarlamentare. Rezultate care se datorează lui Liviu Voiculescu și echipei sale, care n-au precupețit niciun efort, în lupta cu încă puternicul PSD Olt.

Se știe că, de-a lungul timpului, PNL Olt a mai avut anumite puseuri de a-și arăta virtuțile în fața PSD, dar, tot de atâtea ori, a venit un deux ex machina și i-a potolit avântul. Fiindcă, nu-i așa?, nu trebuiau deranjate capetele pesediste cu o victorie la Primăria Slatina sau, Doamne ferește, cu mai mulți parlamentari liberali decât negociau trădătorii liberali în divanele celor trei roze.

ludovic-orban-si-liviu-voiculescu-li 766Mi-am pus următoarea întrebare, când am auzit de scandalul dintre Gigel Știrbu și întreg comandamentul PNL Olt: Să nu-și dea seama liderii centrali ai PNL că schimbarea lui Voiculescu din poziția pe care și-a câștigat-o prin popularitatea și eficiența pe și care le-a câștigat ca președinte, prin rezultatele sale administrative ca primar al comunei Cungrea, dar și prin radicalismul său, acela de a-i trimite în brațele PSD, pe trădători, va duce PNL Olt cu mult sub nivelul acestei meteorice alianțe, care se cheamă USR-PLUS?
Răspunsul l-am primit telefonic de la Ludovic Orban, președintele PNL NAȚIONAL: „Nu vreau să comentez un gest care n-are nicio semnificație în matematica rezultatelor PNL Olt, la alegerile europarlamentare, alegeri la succesul cărora a contribuit actuala conducere a PNL Olt, care îl are în frunte pe Liviu Voiculescu. Mobilizarea pe care a făcut-o acesta, dimpreună cu cei care acționează și gândesc în spirit liberal, a făcut ca și, în Slatina, dar și pe teritoriul județului Olt, liberalismul să fie la el acasă. Așa cum, de la Revoluție încoace, nu a fost niciodată. Pentru asta, mulțumesc liberalilor din Olt și le spun să se mobilizeze exemplar și pentru luptele politice care vor urma. Semnalul victoriei finale a fost dat cu ocazia acestor alegeri europarlamentare. Le doresc succes lui Liviu Voiculescu și tuturor liberalilor din Olt, care nu se lasă cumpărați de PSD!”
Înțeleg din răspunsul lui Ludovic Orban că PNL, în general, ca și PNL Olt, nu poate fi întors din drum, indiferent cine ar dori acest lucru. Iar Liviu Voiculescu, în concordanță cu Ludovic Orban nu va admite asta niciodată, cât va fi președintele acestei organizații. Această patimă de a deturna genetica unui partid istoric, ducându-l în brațele PSD, au avut-o Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu și majoritatea subordonaților lor județeni. Istoria însă joacă, astăzi, altfel și, iată, la ora aceasta, în această mocirlă a politicii naționale, PNL este un bazin national cu apă limpede, care capătă proporții.
Dă, Doamne, să nu mă înșel, cumva, cum m-am mai înșelat, de atâtea ori, de la Revoluție încoace!

Permanent link to this article: http://linia1.ro/in-privinta-tentativei-de-puci-la-pnl-olt-ludovic-orban-vine-cu-clarificari/