Print this Post


În săptămâna „Școala Altfel”: Ziua Mondială a Teatrului la Liceul Văleni!

În fiecare an, pe 27 martie, lumea teatrului sărbătorește Ziua Mondială a acelei nobile arte desfășurate pe scena, în „camera cu trei pereți”, către care oamenii vin cu multa afecțiune și trăire intensă, știind bine că „lumea e o scena și noi suntem actorii”. Și ce bine știu actorii de pe scena „să ne trăiască”.

În ziua de 27 martie, în întreaga lume, înaintea tuturor spectacolelor de teatru din seara respectivă se citește un mesaj adresat iubitorilor de teatru sub semnătura unei personalități marcante a vieții teatrale mondiale, considerații personale despre teatru și evoluția acestuia.

liceul valeni netȘi la Văleni, așezare poziționată din ce în ce mai pregnant pe harta culturală a țării, prin Festivalul Național de Teatru Școlar „Niște țărani”, ajuns la a XIII-a ediție, Ziua Mondială a Teatrului a fost onorată prin  participarea copiilor de vârstă școlară mică, și nu numai, la un spectacol de teatru cu piesa „Aventurile lui Donald Duck”,  susținut de tineri actori ai Teatrului Alexandru Davila din Pitești, manifestare care s-a bucurat de un mare succes din partea numeroasei asistențe.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

Alexandru Fifoiu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/in-saptamana-scoala-altfel-ziua-mondiala-a-teatrului-la-liceul-valeni/