Print this Post


Inamicii politici ai lui Marian Doldurea sunt în PSD!

Deși are peste 60 de primăveri, ing. Marian Doldurea, candidatul PSD la Primăria Caracal, este un… tânăr pesedist, având în vedere faptul că s-a înscris în urmă cu cinci ani în acest partid. Ca o curiozitate a politichiei noastre mioritice, trebuie să știți că adversarul „liberal” al lui Doldurea, medicul Cristian Conea (PDL, UNPR, PSD, PNL), are multă vechime în partidul celor trei roze. 13 ani care includ și două mandate de consilier municipal, socialist în carne, oase și sânge.

De altfel, „gurile rele” propovăduiesc pe la colțuri ideea că d-l Conea, liberal de ultimă oră, candidat PNL la Primăria Caracal, ar fi semnat un pact de neagresiune (ca să nu zicem altfel) chiar cu celebrii pesediști și oameni de afaceri, frații Ciocan. Cei care nu agreează ideea candidaturii lui Doldurea. Paradoxul politicianist din orașul lui Poroineanu merge și mai departe. Adică, onor candidatul PSD, Marian Doldurea, este un capitalist de anvergură, prin el însuși, prin însăși cultura, firea și îndeletnicirea sa post-decembristă, pe când „liberalul” Conea a stat atâta amar de vreme la remorca socialismului izbăvitor al lui Ivan Ilici, Bombonel, Prostănacu’, Cârlanul de Ponta, precum și la pogorământul mogulului de la Belina, el fiind și promovat, cândva, director de Spital, cu viză social-democrată.
doldurea net 787Culisele ne mai spun că frații Ciocan vor încerca din toate pozițiile (având în vedere disoluția de la Centru a PSD, precum și lupta dintre taberele fratricide formate în această formațiune) să zădărnicească legitimarea (la următorul Congres al partidului) a duetului Stănescu-Ciolacu, duet care îl dorește pe Doldurea candidat la Caracal. Iar dacă frații Ciocan nu-și vor îndeplini acest deziderat, își vor consolida cooperarea cu vechiul lor tovarăș de arme, Cristian Conea, pentru a limita numărul de consilieri PSD, în vederea obstrucționării mandatului lui Doldurea.
Personal, nu pledez pentru niciuna dintre fracțiunile PSD Olt și cu atât mai puțin pentru vreuna dintre taberele de la Centru, însă pot să anticipez victoria lui Doldurea la Primăria Caracal, cu sau fără Ciolacu și Stănescu în conducerea centrală a PSD.
Sprijinitor al artelor, filantrop, întreprinzător privat de primă mărime și rafinat partener de dialog, Doldurea este, cel puțin pentru aceste vremuri incerte, soluția optimă pentru Primăria Caracal. În primul rând, pentru că este un politician înstărit pe propria muncă și inteligență, repet, prin el însuși, și, în al doilea rând, pentru că iubește Caracalul până la cer și înapoi. A demonstrat asta și fără să fie primar!

Dumitru Sârghie 

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/inamicii-politici-ai-lui-marian-doldurea-sunt-in-psd/