Print this Post


Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt – în misiune internațională sub egida ONU

Pentru 12 luni, maior Cristian Filip din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt participă la o misiune internațională sub egida ONU. Misiunea Multidimensională Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA) marchează o nouă misiune internațională pentru Jandarmeria Română.

Alături de maiorul Cristian Filip, vor mai participa doi ofițeri, locotenent-colonel Claudia Popescu și maior Virgiliu Beșca, din cadrul Inspectoratului General. Cei trei ofițeri au fost selecționați de către o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), în urma susținerii testărilor din luna iunie 2016. Pentru această nouă misiune încredințată de ONU Jandarmeriei Române, cei trei ofițeri au parcurs mai multe probe de concurs, de la testarea cunoștințelor de limba străină, testare auto, în condiții speciale, până la tragerea cu armamentul.

mr filip cristianMisiunea jandarmilor români va viza elemente de protecție a civililor, sprijinirea eforturilor de extindere a autorității statului și de păstrare a integrității teritoriale a Republicii Centrafricane, precum și promovarea și protecția drepturilor omului și acordarea de sprijin în domeniul justiției și al statului de drept.

Maior Filip Cristian a absolvit numeroase cursuri internaționale. În anul 2014, acesta a primit, din partea Jandarmeriei Naționale Franceze, distincția „Medalia Apărării Naționale, eșalon bronz, cu agrafa Jandarmeriei Naționale Franceze”.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/inspectoratul-de-jandarmi-judetean-olt-in-misiune-internationala-sub-egida-onu/