Print this Post


Inspectorii ITM Olt au aplicat amenzi de 10000 lei

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, în luna august 2018, inspectorii de muncă au efectuat 183 de controale specifice, în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate cele mai verificate, din punct de vedere al respectării legislației specifice, au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, panificație și agricultură.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se, totodată, măsuri de remediere.

inspectori itmÎn urma controalelor efectuate, s-au identificat un număr de 190 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 112 sancțiuni, din care 110 avertismente și două amenzi, în valoare totală de 10.000 lei.

De asemenea, în perioada menționată, un număr de 23 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 20 persoane cu incapacitate temporară de muncă, doi accidentați mortal și o persoană cu invaliditate.

„Cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea, la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție, precum și neefectuarea controlului medical periodic”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/inspectorii-itm-olt-au-aplicat-amenzi-de-10000-lei/