Print this Post


Intervenție reușită a Companiei de Apă Olt!

Vineri, 23 februarie a.c., a apărut o spărtură pe rețeaua publică de distribuție apă, pe bulevardul A.I. Cuza, porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Primăverii și sensul giratoriu de la Vâlcea, pe sensul de mers spre gară.

Au fost mobilizate echipele de intervenție, personalul de serviciu, cel consemnat la domiciliu și, cu utilajele necesare, s-a intervenit, pentru identificarea defecțiunii și remedierea acesteia. A fost depistată o spărtură pe un compensator, montat pe o conductă de oțel de diametru de 700 mm, cu rol de distribuție din care sunt branșate principalele conducte care alimentează cu apă partea de sus a municipiului Slatina.

cao interventie liS-a încercat remedierea defecțiunii, fără oprirea apei, dar singura soluție tehnică rapidă a impus sistarea furnizării apei potabile, în toată partea de sus a municipiului Slatina, cu începere de la ora 24:00. De asemenea, s-a impus golirea întregului sistem de alimentare cu apă, procedeu pe care Compania de Apă Olt îl utilizează foarte rar, procedeu ce a durat peste două ore.

Defecțiunea a fost remediată, iar furnizarea apei potabile a fost reluată, sâmbătă, 24 februarie, ora 6:00, a doua zi, după ce s-a reîncărcat cu apă sistemul de distribuție.

Intervenția pentru remedierea spărturii pe rețeaua de distribuție a durat 12 ore, echipele de intervenție ale Companiei de Apă Olt lucrând în ritm alert pentru ca furnizarea apei potabile să fie reluată până sâmbătă dimineața.

În unele zone ale municipiului Slatina, au apărut modificări ale turbidității apei, cauzate de depunerile de oxid de fier de pe conductele din oțel, depuneri care apar în urma procesului de clorinare. Scopul spălărilor lunare a rețelelor, pe care Compania de Apă Olt le face, este chiar eliminarea acestor depuneri;

Odată cu golirea sistemului, în conductele de distribuție, ajunge și apa din instalațiile interioare ale beneficiarilor serviciilor de alimentare cu apă.

Intervenția pentru remedierea spărturii pe rețeaua publică de distribuție apă, pe bulevardul A.I. Cuza  a fost una complexă, atât în ceea ce a privește accesul la conducta de apă, cât și raportat la soluțiile tehnice care au fost luate pentru remedierea avariei. Scopul a fost ca sistarea furnizării apei potabile să nu se prelungească pe o perioadă mai lungă de timp.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/interventie-reusita-a-companiei-de-apa-olt/