Print this Post


ÎNTR-UN EVENTUAL NOU CAZ „PAUL STĂNESCU”, AȘTEPTĂM REACȚIA PRIMARILOR DIN PSD OLT!

Că Liviu Dragnea este un agresor, care tulbură liniștea unei nații, nu mai este un secret nici măcar pentru cel mai umil pesedist din România, darămite pentru marii „prelați” ai PSD, clientela de ieri și de azi a chelnerului de la Teleorman. O clientelă variată, care s-a trezit dintr-o beție cruntă, realizând dezastrul, dar poziționându-se diferit față de dictatura lui Dragnea, adică în funcție de cultura, patriotismul și interesele de moment ale celor care-o alcătuiesc. Unii s-au rușinat și regretă că l-au susținut pe impostor, alții continuă să-i lustruiască sfertodoctului cizmele și partea dorsală.

paul stanescu linia intai slatinaPrintre politicienii pesediști cu sânge rece, care s-au eliberat din frica și lașitatea generală ce bântuie acum în PSD, se numără și conjudețeanul nostru Paul Stănescu. El și-a depus, recent, demisia din pozițiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, așteptând, din clipă în clipă, să fie înlocuit.

Știu! Mulți dintre cititorii mei mă vor cataloga ca fiind pesedist, deși e cunoscut faptul că mă aflu cu totul și cu totul pe alte poziții ideologice. Și va mai spune opinia publică, pe bună dreptate, că Stănescu a fost, atâta amar de vreme, mâna dreaptă a lui Dragnea și că s-a trezit prea târziu la realitate. Pentru istorie, doi ani de guvernare e doar o virgulă, din care va rămâne doar poziția actuală de frondă a lui Stănescu față de Dragnea, un vremelnic președinte al unui partid post-comunist, care a băgat România cu oiștea în gard.

Am pretenția că-l cunosc mai bine pe Stănescu decât îl cunosc „marii analiști” de la București și, în acest sens, pot spune că una dintre virtuțile sale proeminente este aceea că el nu s-a făcut preș în fața nimănui, până în prezent. N-a stat în poziția de drepți în fața lui fostului senator Ion Toma, care i-a fost șef și căruia nu s-a sfiit să-i spună adevărul în față, ba chiar l-a învins, fără drept de apel, într-o bătălie acerbă pentru postul de președinte al PSD Olt. Nu i-a fost teamă nici de Geoană și, cu atât mai puțin de Ponta, față de care a avut deseori convingeri diferite, pe care și le-a exprimat fără menajamente.

Lui Stănescu i-a fost și mai ușor să-l înfrunte pe Dragnea, având în vedere faptul că amândoi provin din același areal spiritual rural, cu diferența majoră că, sub aspect moral, Stănescu e cu zece clase deasupra „Flaușatului”. În acest sens, lui Stănescu nu i-a fost greu să-i spună lui Dragnea că „rața nu împunge, iar boul nu măcăne și fuge”, așa cum susțin și aplaudă  Iordache, deputatul Mitralieră, Codrin Ștefănescu, Nicolicea, Șerban Nicolae etc.

De ce s-a opus Stănescu viziunii politice catastrofice a lui Dragnea, când el, în astfel de vremuri dubioase în care trăim, putea obține de la scelerat maximum de sinecură? Eu spun că pentru a nu lăsa impostura să-și ducă opera de distrugere a țării până la capăt…  Și pentru că Stănescu, în ciuda neacademismului său verbal, este un român credincios, care știe că ateismul de tip bolșevic, care-l caracterizează pe Dragnea și, pe care înaintașii săi de la Vișina l-au simțit pe pielea lor, este o credință desfigurată și desfigurantă.

În condițiile date, când Opoziția de dreapta este măcinată de orgolii personale și, deci, fărâmițată, un gest ca al lui Stănescu trebuie aplaudat. El a dat semnalul că sfârșitul dictatorului de mucava de la Teleorman se apropie. Mai mult, Stănescu mai știe că o funcție, fie ea și de vicepremier, e una efemeră, ca fumul de țigară.  Ori, eu cred că el nu putea rămâne în istorie ca un trădător al neamului românesc, așa cum vor rămâne Dragnea și acoliții lui.

Când lingăi supremi, de „genialitatea” celor ca Mircea Dinescu (moșierul roșu al PSD), Bogdan Chiriac, Doru Bușcu, Ecaterina Andronescu și alții, îl pupa-n cur pe Dragnea, în direct, la televiziunile Motanului Felix, gestul curajos al senatorului Paul Stănescu nu poate trece ca gâsca prin apă. El a fost consemnat ca atare, în general, în memoria românilor de bună credință și, în special, în memoria locuitorilor acestui județ greu încercat, și înainte, dar și după Revoluție.

De aceea, într-un eventual nou caz mediatic și politic „Paul Stănescu”, acela că Dragnea și Vâlcov vor dori să-l schimbe de la conducerea PSD Olt, așteptăm reacția primarilor PSD din acest județ. Atunci, se vor vedea trădătorii și lichelele… Și mai așteptăm ca dl Stănescu să facă o Alianță a Sudului, după modelul celor patru județe din Ardeal.

Vom trăi și vom vedea, cu speranța că nu ne va dezamăgi. Până una-alta, să-l felicităm pe d-l Stănescu și să-i urăm CRĂCIUN FERICIT și LA MULȚI ANI!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/intr-un-eventual-nou-caz-paul-stanescu-asteptam-reactia-primarilor-din-psd-olt/

5 comments

Skip to comment form

 1. Marin TULUS

  Referitor la Stanescu, el nu poate fi decat ca toti ceilalti de care amintesti.Dar nici nu-l poti remarca ca ar fi unul de isprava fiindca a dezertat de la PSD/ul …….Capitalei si că s/a opus Führer/ului.’Prin urmare,nu/l putem asocia pe Stanescu cu un revolutionar;vorba lui Eminescu;Aceasta clasa de oameni nu este facuta nici sa simta , nici sa înteleaga conditiunile superioare de existenta si de trai pentru o societate si nici este în stare a da cel mai mic ajutor pentru consolidarea societatii………..Este adevarat ca guvernul în acesti din urma ani, mai mult decât în oricare alta epoca, a dobândit drepturi mai însemnate, o influenta mai mare, prerogative mai considerabile; dar cu cât i-a crescut mai mult puterea cu atât a scazut în proportiune exercitiul libertatii, din cauza procedarilor sale administrative, din cauza amagirilor la care a supus toate poftele si toate pasiunile rele, contribuind astfel a slabi coarda pasiunilor celor bune în toate inimile. Oamenii cu sentimentele nobile si dezinteresate cari au luat parte la miscarile de la 1848 si 1859 (1989 si 1990 – nota noastra de azi) sunt în drept astazi, dupa câte vad, sa întrebe pe corifeii partidului guvernamental de astazi: Ce ati facut cu iluziunile si cu sperantele tarii din acei ani? Nu este mestesugire care sa nu se fi întrebuintat spre a preface drepturile puterii în instrumente de interes privat în folosul recrutilor partidului .
  O asemenea politica nu poate ameliora moravurile publice, ca una ce se adreseaza la pasiuni rele, la slabiciuni, la interesul si la vitiurile celor chemati. ””

 2. Marin TULUS

  Pt. Director Sarghie!O fi vorba de preanecinstitul pavelescu(nu merita majuscule), tradatorul Crestin Democratiei?!Reaminteste/i că a fi vertical,a avea caracter, nu inseamnă sa apartii unui partid sau altul! Reaminteste-i ce zicea acest aventurier care a încălcat principiile democratiei, ale crestin democratiei!Știți ce vorbea despre mine si cand il salta in slavi pe Florescu care /cum zicea el/ avea bani! Criminalitatea era in partidul condus de el tot la fel ca si in alte partide și mai bine spui altfel, că A FI OM de caracter e lucru mare, ce nu are de/a face cu nicio doctrina a unui partid sau altul! El făcea TOTUL pt. bani , pe el nu+l interesa doctrina politică şi nici oamenii!Si eu aveam inbformatii de la diversi oameni care il supravegheau pt activităţile sale.Aceasta CONCEPTIE SI MAI ALES ACEST OM nu poate a avea DE-A FACE CU DOCTRINA NICIUNUI PARTID, CI MAI ALES CU DOCTRINA DIN PENITENCIARUL INTERLOPILOR unde ar trebui să poposească individul alături de Florescu!Dreptatea nu vine cand vrem noi, ci cand vrea Domnul!

 3. Sârghie

  Dar când am fost eu pesedist, dle Pavelescu?

 4. PAVELESCU

  Sa inteleg ca va deziceti de psd (nu merita majuscule) domnule Sarghie?

 5. Grig

  Nu sunt P.S.D.ist, dar atitudinea Dl-ui Paul Stănescu, de a nu fi de acord cu tot ce cântă Dragnea,m-a făcut să-l admir .Mă așteptam ca atunci cănd a fost demis, a doua zi să fi plecat din Slatina cu cel puțin două autocare pline cu P.s.d.iști, dar nu s-a dorit asta! Organizația P.S.D. ESTE VINOVATĂ CĂ ȘI-A ABANDONAT șeful.
  Nici acum nu este târziu să se pomenească Dragnea la poarta lui din Kiseleff cu 100 de primari din Olt care să-l susțină pe Paul.

Comments have been disabled.