Print this Post

SCORNICEȘTI! Viceprimarul Daniel Tudor:

Investiția de la Piscani, propusă de consilierii PSD, este una nerentabilă, nesănătoasă și electorală!

Cine îl acuză pe Daniel Tudor, viceprimarul orașului Scornicești, de faptul că el, împreună cu consilierii săi (șase la număr), alături  de alți trei consilieri ALDE și unul UNPR, a respins categoric proiectul legat de înființarea unei ferme de porci/pui (probabil că nici inițiatorii nu știu ce să aleagă între pui și porci), pleacă de la o premisă populist-electoralistă. Era timp berechet pentru astfel de investiții în mandatul guvernamental al PSD, ca să se facă asemenea „minuni” în folosul poporului, însă, știe toată lumea, nu poporul a fost prioritatea Guvernului Dăncilă și a celui care l-a născocit, Liviu Dragnea.

daniel tudor viceprimar scornicesti li 778Un astfel de proiect (pui/porci) fie și doar pe hârtie, cum au fost mai toate proiectele partidelor noastre, din ’89 încoace, dă foarte bine papilelor gustative ale electoratului, cu atât mai mult, în acest deșert economic creat de pandemia de Coronavirus și, mai ales, poate aprinde fitilul electoral, pentru a lua ochii bietului alegător, care nu știe pe unde să-și mai scoată cămașa. Netam-nesam, după „bomba ecologică” din satul Negreni, sat invadat de miasmele celebrei „porcării” de acolo, niște „băieți deștepți” din orașul lui Ceaușescu vor să reediteze chestiunea, plantând ceva asemănător la Piscani, localitate aflată în proximitatea  gospodăriilor și spațiilor comerciale existente în zonă. E un fapt cunoscut în media locală și centrală că ecourile încălcării legilor de mediu și sanitare de la Negreni nu s-au stins nici azi. Oamenii de aici, țărani harnici și cu demnitate, au ajuns până la CEDO, poziționându-se ferm împotriva conducerii acelei ferme care, așa cum spune viceprimarul Daniel Tudor, „încalcă Ord. 119, privind distanțele dintre asemenea unități de producție și populație, dar și Ord. 114 din 2000, cu privire la protecția sănătății oamenilor care locuiesc în proximitatea acestora.”

Daniel Tudor susține că afacerea pe care vor s-o pună consilierii PSD din Scornicești la cale este o momeală electorală, care încalcă legile statului român și, colac peste pupăză este și una absolut nerentabilă din toate punctele de vedere: „Ca o dovadă că această investiție este una la plezneală, adică electorală, este faptul că, în proiect, nu se stipulează clar obiectul de activitate. Ce doresc investitorii: fermă de porci sau de pui? Exprimarea pui/porci nu sună deloc a seriozitate. Mai mult, sumele uriașe pe care le clamează consilierii PSD, pentru concesiunea de 49 de ani, sunt infime. O suprafață din cele 17 ha va fi plătită cu 3,25 euro/metru pătrat și alta, destul de mare, cu 2,90 euro, pe metru pătrat, prețuri drastic subevaluate, față de prețul terenului din zonă. Iar cei opt milioane de euro, care ,ipotetic, ar fi investiți, trebuie atrași de undeva, de către firma respectivă. Deci, singura chestiune rentabilă pentru PSD ar fi una electorală, ca să spună poporul că ei, pe ultima sută de metri, investesc în bunăstarea oamenilor”.

Opinia publică majoritară din Scornicești, având și exemplul Negreni, opinează că precauția celor care s-au opus acestui proiect, în frunte cu viceprimarul Daniel Tudor, este una binevenită, în special pentru sănătatea comunității, și așa greu încercată în ultimele două luni, de pandemia care ne dă, încă, târcoale.

Poziția primarului în exercițiu, aflat astăzi în barca PRO România, Ion Prioteasa, este relativ apropiată de cea a consilierilor PSD, însă cu totul și cu totul din alte rațiuni.  Cu siguranță, o vom consemna, într-un număr viitor al Liniei Întâi.

Până atunci, să utilizăm un proverb latin, pentru a ne mai destinde, acum la sfârșit de săptămână – „Ridendo castigat mores” (Râzând îndrepți moravurile), încheind cu o frază celebră a lui Ion Prioteasa, spusă în momentul în care a trecut de la PSD, la PNL: „În PSD, mă simțeam ca o furnică, având tot timpul grijă ca să nu fie călcată de elefanți”. Ai grijă, Ioane, elefanții roșii „calcă” încă bine!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/investitia-de-la-piscani-propusa-de-consilierii-psd-este-una-nerentabila-nesanatoasa-si-electorala/