Print this Post


Ioan Valeriu Nae din Gostavățu – pe urmele ancestrale ale lui Gheorghe Zamfir

Are doar 14 ani. S-a născut în satul Slăveni din comuna Gostavățu. A făcut Școala primară în comuna mamei sale, Deveselu. Destinul său muzical i-a purtat pașii pe la Casa de Cultură din Caracal, unde a avut privilegiul să-i cunoască pe profesorii întru muzică, Monica Dumitru,  Marian Enache și Daniel Voicu, de unde a deprins primele elemente privind educația muzicală. Profesorul Daniel Voicu l-a îndreptat spre Canto, disciplină care a continuat sub îndrumarea prof. Aurelia Popescu din Craiova. Drumul spre performanță a continuat la București, acolo unde a luat lecții de cobză, de la Mihai Călușaru, membru al Orchestrei Radio România. Destinul, însă, l-a așezat acolo unde îi fusese scris: la Colegiul Național Dinu Lipatti București, unde, de trei ani studiază NAIUL, la clasa domnului prof. Matei Victor Marian. Un rol important în această devenire și clarificare a harului lui Ioan Valeriu Nae îl are tatăl său, care a simțit că fiul său poate să calce pe urmele marelui naist român Gheorghe Zamfir.

valeriu nae nai 3 net liAnul acesta, Ioan Valeriu Nae a participat  la World Championships of performing Arts-WCOPA 2020 VIRTUAL, unde a reușit să obțină o medalie de aur la Secțiunea Instrumental, cu un moment de TRAP ORIENTAL. „Vreau să-i mulțumesc doamnei director național Iolanda Deca, pentru dragostea și pasiunea cu care a tratat acest eveniment minunat”, a precizat, exclusiv, pentru Linia Întâi, Ioan Valeriu Nae. De menționat faptul că acest concurs s-a desfășurat on-line!

Felicitări, Nae!

Dumitru Sârghie

valeriu nae nai 1 net li

valeriu nae nai 2 net li

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ioan-valeriu-nae-din-gostavatu-pe-urmele-ancestrale-ale-lui-gheorghe-zamfir/