Print this Post


IOHANA POPESCU – ÎN SPAȚIUL CULTURAL ALUTAN

Una dintre necesitățile cele mai faste ale unei formațiuni politice rezidă în ideea de a fi reprezentată, printre altele, de oameni de cultură. S-a văzut, în ultimul timp, cât de dăunătoare a fost și încă mai este incultura de care au dat dovadă unele personaje politice, cocoțate taman în capul statului.

Am putea spune, fără a greși prea mult, că în PSD Olt au pătruns și capete luminate, care fac cinste unui partid aflat într-o cotitură istorică. Între oamenii de spirit ai PSD Olt, un loc aparte îl are și Iohana Popescu, consilier local de Slatina, restaurator lemn pictat, doctor în istorie, profesor de excepție și artist plastic.

iohana popescu expozitieÎnainte de a fi politician și de a se manifesta ca atare, Iohana Popescu este om de cultură și, prin acest atribut, ea acoperă o plajă destul de consistentă a spiritualității noastre județene. Anume, prin organizarea de concursuri artistice, de prezentări de carte, prin implicarea ei, cu diferite ocazii, în amenajarea unor expoziții proprii, a unor expoziții ale învățăceilor săi sau ale unor colecționari de artă renumiți… Așa cum a fost cel mai recent eveniment, intitulat „Slatina ca un mărțișor – in memoriam Traian Zorzoliu”, din 27 februarie, manifestare organizată la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina.

Evenimentul, cu mare încărcătură emoțională, a cuprins lucrări de pictură și grafică ale renumiților artiști slătineni, lucrări aflate în colecția particulară a slătinencei Angelica Meche. Custodele acestei expoziții veritabile a fost însăși Iohana Popescu, cea care și-a probat de atâtea ori, în Agora, rostul și profesionalismul.

Repet: înainte de a fi pesedistă, Iohana Popescu știe că omul este drumul cel mai scurt între viața și faptele sale. Felicitări!

Dumitru Sârghie 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/iohana-popescu-in-spatiul-cultural-alutan/