Print this Post


Ion Creangă – comemorat de elevii Școlii Gimnaziale „George Poboran” din Slatina

Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina a găzduit, în ultima zi a lunii februarie a.c., un amplu eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 181 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, un clasic al literaturii noastre.

Miercuri, 28 februarie 2018, elevii claselor pregătitoare și gimnaziale ai Școlii Gimnaziale „George Poboran”, coordonați de prof. Eugenia Ioana Vlad, au marcat printr-un proiect literar deosebit, 181 de ani de la nașterea celui care ne-a dăruit una din cele mai îndrăgite opere ale culturii românești, „Amintiri din copilărie”.

scoala poboran slatinaNașterea marelui povestitor Ion Creangă a fost celebrată într-un spațiu al cărții, unde elevii s-au întrecut în prezentarea unor materiale inedite realizate despre opera, dar și folosite în opera marelui povestitor român: eseuri, selectarea unor expresii memorabile, proverbe și zicători, prezentare ppt, maraton al citatelor și rezolvarea unui rebus tematic, vizitarea bibliotecii.

Activitatea a fost organizată împreună cu doamnele bibliotecar Luminița Ivănescu, Gina Ilie și Monica Udrescu, care le-au oferit elevilor mărțișoare și semne de carte simbolice.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ion-creanga-comemorat-de-elevii-scolii-gimnaziale-george-poboran-din-slatina/