Print this Post


Ionel Mirea, prim-vicepreședinte PNL Olt: Noi nu vrem continuitate, vrem schimbare radicală, în PNL Olt!

În data de 9 martie a.c., la Cabinetul Senatorial al d-nei Siminica Mirea, avea să se desfășoare cea mai transparentă și mai liberă conferință de presă din istoria post-decembristă a PNL Olt. Protagoniștii acestei conferințe de presă au fost d-na senator Siminica Mirea – președinte executiv coordonator al PNL Olt, d-l Ionel Mirea – prim-vicepreședinte PNL (primarul comunei Crâmpoia) și un liberal performant, prof. Marian Gulie, primarul comunei Izbiceni.

D-na senator Siminica Mirea a mulțumit presei din județul Olt pentru obiectivitatea din campania electorală, precum și primarilor rurali liberali din Olt, dintre care, la conferință, au fost prezenți doar trei și anume: Marian Gulie – Izbiceni, Valeriu Măndescu – Pleșoiu și Savu Ungureanu – Slătioara.

conferinta siminica mirea linia intaiCu bunul-simț și cu cei șapte ani de acasă, care stau la baza educației sale, d-na senator Siminica Mirea a reiterat situația precară în care se află astăzi PNL Olt, evitând răspunsurile la întrebările în cascadă ale ziariștilor, cu referire la atitudinea și practicile antiliberale pe care le-a avut interimarul Gigel Știrbu în campania de la alegerile parlamentare, acesta obstrucționând PNL Olt, astfel încât  Ion Moisescu să nu iasă parlamentar.

«Ar fi putut bine-mersi să fie deputat d-l Moisescu dacă d-l Știrbu nu i-ar fi tăiat creanga de sub picioare, prigonindu-i pe foștii pedeliști», a spus, cu amărăciune, d-na Siminica Mirea.

Comportamentul lui Gigel Știrbu a făcut ca mulți dintre foștii pedeliști să plece definitiv din politică (vreo 40) sau să se alăture altor formațiuni politice.

«Știu să fac echipe, știu să pledez pentru renașterea PNL Olt. Deși sunt femeie și misoginismul în politica Oltului este în floare, eu cu echipa din fostul PDL am reușit nu numai să ținem flacăra aprinsă, dar chiar să avem un aport substanțial la alegerile prezidențiale… După ce vom face alegerile în localitățile comunale, orășenești și municipale din Olt, personal voi lua o decizie în privința candidaturii mele la președinția PNL Olt», a declarat, printre altele, d-na Siminica Mirea.

Un discurs excepțional l-a avut profesorul Marian Gulie, primarul comunei Izbiceni, domnia-sa subliniind, printr-un limbaj coerent și, uneori, cu trimiteri directe la cel care a adus PNL Olt în halul în care este astăzi și la cauzele care au dus la decăderea jalnică a acestei formațiuni politice.

Viziunea sa în privința refacerii PNL Olt poate fi sintetic exprimată în următoarea frază cu care și-a încheiat discursul: «Personal, la Olt, nu-mi doresc un ștab în vârful partidului căruia să-i executăm, neabătut, ordinele. Aș dori mai degrabă un leadership în stare să ne mobilizeze și care să nu aibă legături dubioase cu adversarii noștri politici!»

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Olt, Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia, a conchis clarificator: «Noi nu vrem continuitate, vrem schimbare radicală, în PNL Olt!»

Dumitru Sârghie    

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ionel-mirea-prim-vicepresedinte-pnl-olt-noi-nu-vrem-continuitate-vrem-schimbare-radicala-in-pnl-olt/