Print this Post


Ionuț Dima, consilier PNL Coteana: În cel mai scurt timp, cotenenilor li se va face dreptate!

D-le consilier, care sunt proiectele pentru Coteana pe care le vizați dvs.?

Unul dintre proiectele prioritare pentru comuna mea este punerea în funcțiune a sistemului de canalizare. Este inadmisibil să ai un sistem de canalizare cu recepția făcută, cu puțin timp înaintea decesului tatălui meu, mai exact în cursul anului 2014, care, astăzi, nu funcționează! Persoana care a preluat atribuțiile de primar nu a fost în stare să pună în funcțiune, nici până astăzi, acest sistem de canalizare, mai ales că a fost președinte în comisia de recepție.

Cu siguranță, achiziționarea unei mașini marca Dacia Duster nu se află în programul meu de dezvoltare a comunei, având în vedere că primăria deținea o mașină marca Dacia Logan, în perfectă stare de funcționare. Acest autoturism a fost pus, acum, la macerat, intrând într-o stare accentuată de degradare, doar pentru că noua administrație consideră mândria mai presus decât nevoia cetățeanului. Fiindcă, după cum se lăudau în Consiliul Local pentru aprobarea acestui proiect, 6 este mai mare decât 5.

dima ionut NETDacă noua administrație și-a însușit proiectele făcute de către tatăl meu: asfaltare Drum Comunal 92 (Coteana-Izvoarele); modernizare Drum Comunal 94 (centura); modernizarea drumului de exploatație agricolă și reconstrucția ecologică forestieră,  la care au participat doar cu privirea, și nici așa nu au excelat, având în vedere că D.C. 92 s-a deteriorat înainte de recepția finală, aș putea să enumăr câteva proiecte principale din platforma program de dezvoltare Coteana. Aș aminti asfaltarea tuturor drumurilor din comună, care nu sunt asfaltate în prezent; betonarea tuturor șanțurilor, podețelor și pavarea trotuarelor din comună; cadastrarea gratuită a terenurilor extravilane, prin accesarea de Fonduri Europene, și multe alte proiecte de care comuna noastră duce lipsă, în prezent.

Ce-i lipsește , în special, comunei dvs.?  

În momentul de față? În momentul de față, comunei noastre îi lipsește un primar care să fie un bun gospodar, un administrator corect, prietenos și responsabil și un ambasador credibil al intereselor locuitorilor. Îi lipsește un primar care să facă o administrație corectă, transparentă și în interesul cetățeanului.

Care sunt motivele din cauza cărora nu sunteți  de acord (dvs. și colegii liberali) cu proiectele actualei administrații? 

După cum v-am spus mai devreme, nu putem să fim de acord cu achiziționarea unui autoturism, în condițiile în care sunt lucrări mult mai importante de făcut, de care au nevoie cetățenii. După ce că nu au reușit să pună în funcțiune sistemul de canalizare, ca să aranjeze și mai bine această problemă, de la începutul verii, au reușit să pună pe butuci și sistemul de alimentare cu apă. De câteva luni chiar, în zilele cu temperaturi ridicate, cetățenii primesc apă doar câteva ore pe zi, întrucât nu există bani pentru a remedia problema.

Noua conducere a declarat, într-un interviu că atât eu, cât și colegii mei consilieri, am fost împotriva construirii unui complex de porci. Menționez că acest complex de porci a fost construit, încă din perioada comunistă. În urmă cu câțiva ani, tatăl meu a reușit să atragă niște investitori pe care îi susținem și noi pentru punerea în funcțiune a acestui complex, doar că nu putem să le concesionăm din izlazul comunal, până când nu vom înființa Asociația Crescătorilor Animalelor, ca să ajutăm cetățenii să primească subvenții pentru animalele pe care le cresc zi de zi. Se pare că pentru noua administrație această problemă a cetățenilor nu este atât de importantă, întrucât, din 2015, suntem printre singurele comune care nu am reușit să  atragem cele mai ușoare fonduri europene, și anume subvenția pe izlaz, dar ne lăudăm că facem mega proiecte, pe fonduri europene.

Într-un interviu la OLT TV, spuneați că o localitate se remarcă și prin viața ei culturală. Ce aveți de gând să promovați, în acest sens? 

Din punctul meu de vedere, cea mai complexă viață culturală se regăsește în mediul rural, iar comuna Coteana are nevoie de un ansamblu folcloric profesional, pentru conservarea, promovare și susținerea tradițiilor și valorilor locale.

Să nu uităm că unul dintre marile proiecte ale tatălui meu este Căminul Cultural, care are ca destinație evenimente culturale, nu nunti și botezuri, cum face noua administrație. Acesta trebuie pus cât mai repede în valoare și, cu siguranță, și cu ajutorul asociației dvs., vom reuși să organizam cât mai multe evenimente, în acest sens.

Vă întreb cinstit: de ce liberalii atât cei din Olt, dar și cei din țară, nu profită de degringolada din PSD?

Cu siguranță, alte partide și-ar fi dorit să intre la guvernare, în momentele de slăbiciune ale PSD, dar Partidul National Liberal a preferat să respecte decizia cetățeanului luată la alegerile din decembrie 2016.

Nu cred că este atât de multă liniște în PNL, iar cei doi parlamentari liberali de Olt ne demonstrează că nu degeaba au fost aleși de către cetățeni. De curând, au inițiat două proiecte de lege… D-l deputat Gigel Știrbu a inițiat proiectul ce prevede scăderea vârstei de pensionare cu doi ani, pentru cei care au locuit minim 30 de ani în Slatina și în zonele limitrofe și d-na senator Siminica Mirea a inițiat proiectul de lege privind obligativitatea orelor de prim ajutor în cadrul școlilor.

Ca președinte al PNL Coteana și membru în BPJ Olt, ce ne puteți spune despre organizația dvs.?

Cu această ocazie, țin să le mulțumesc membrilor organizației PNL Coteana, o organizație formată din oameni onești, oameni muncitori, cu ajutorul cărora am reușit să obținem rezultate foarte bune, atât la alegerile locale, la care am pierdut la mai puțin de 5 voturi, în urma problemelor privind vizele de flotant de care s-au ajutat adversarii noștri să câștige fraudulos, dar și la alegerile parlamentare, unde am obținut un scor cu un procent de peste 35%.

În ce relații mai sunteți cu cetățenii din Coteana?

Pentru mine, cum de altfel și pentru tatăl meu, cetățenii din Coteana au fost și vor rămâne pe vecie o adevărată familie, voi rămâne mereu alături de ei și voi face tot ce-mi stă în putință pentru ei.

Ce mesaj aveți pentru locuitorii comunei Coteana?

Cum am spus, sunt și voi face tot posibilul să rămân ancorat în realitatea zilei de azi și, tocmai de aceea, sunt convins că, în cel mai scurt timp, cotenenilor li se va face dreptate, iar lucrurile în comună vor reintra pe făgașul normal al dezvoltării și modernizării, așa cum au fost până în 2014, când, din păcate, tatăl meu ne-a părăsit.

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ionut-dima-consilier-pnl-coteana-in-cel-mai-scurt-timp-cotenenilor-li-se-va-face-dreptate/