Print this Post


ITM – în control

În prima lună a acestui an, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat acțiuni de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Astfel, cele 255 de acțiuni au vizat majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județul Olt.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se, totodată, măsuri de remediere. Au fost dispuse 275 de măsuri, au fost aplicate 164 de sancțiuni, 6 amenzi. Amenzile sunt în valoare de 160.000 lei. De asemenea, inspectorii de muncă au depistat 8 persoane fără forme legale de muncă.

itm olt control„Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la: încheierea contractului individual de muncă anterior începerii activității; transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele legale; aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție, precum și evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/itm-in-control/