Print this Post


ITM Olt – acțiune privind ucenicia la locul de muncă

În perioada 15 aprilie – 31 mai 2019, inspectoratul Teritorial de Muncă Olt desfășoară „Acțiunea de informare și conștientizare, cu privire la respectarea legislației specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului la locul de muncă pentru absolvenții de învățământ superior și internshipul”.

În acest sens, marți, 14 mai a.c., la sediul ITM Olt, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanți ai angajatorilor, lucrători desemnați pentru a se ocupa de activitățile de personal, reprezentanți ai partenerilor sociali, precum și alte persoane interesate.

itm ucenicie„Obiectivele acțiunii de informare si conștientizare, sunt: îndrumarea entităților care au calitatea de angajator, interesate de aplicarea corectă și unitară a prevederilor legale privind ucenicia la locul de muncă (Legea nr. 279/2005 și H.G. nr.855/2013),  efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior (Legea nr. 335/2013 și H.G. nr. 473/2014) și internshipul (Legea nr.176/2018); informarea entităților care au calitatea de angajatori, în ceea ce privește dezvoltarea carierei și a procesului de formare profesională continuă și respectiv la locul de muncă; asigurarea tranziției absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii, precum și facilitarea integrării sociale a persoanelor interesate, cu vârsta peste 16 ani, în concordanță cu aspirațiile profesionale și cu necesitățile pieței muncii”,a  declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/itm-olt-actiune-privind-ucenicia-la-locul-de-munca/