Print this Post


ITM Olt – acțiuni de verificare și control privind nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020

În perioada 15-28 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat acțiuni de verificare și control, cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.

itm controale covid net„Au fost vizate domenii de activitate precum: comerț cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare, în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, piscine.

Cele 40 controale au scos la iveală un număr de 37 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, din care 9 amenzi cu o valoare totală de 9.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații închise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.

În perioada următoare, vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/itm-olt-actiuni-de-verificare-si-control-privind-nerespectarea-prevederilor-legii-nr-552020/