Print this Post


ITM Olt – în acțiune

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat, în luna februarie a.c., o serie de acțiuni de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, acțiuni ce au vizat majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județul Olt.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se, totodată, măsuri de remediere.

itm actiune liAu fost efectuate 290 de controale urmate de 321 de măsuri dispuse și 216 sancțiuni aplicate. De asemenea, au fost aplicate 10 amenzi, în valoare totală de 58.600 lei. Patru amenzi în valoare de 40.000 lei au fost pentru munca fără forme legale.

Totodată, inspectorii de muncă au primit 32 de sesizări, iar angajatorii de pe raza județului Olt au comunicat către ITM Olt șapte evenimente, în care au fost implicați șapte lucrători, patru cu incapacitate temporară de muncă și trei accidentați ușor, care au avut sub trei zile de concediu medical.

În cadrul controalelor efectuate, inspectorii de muncă au constatat următoarele nereguli: transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele prevăzute de H.G. nr.500/2011; aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție; evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale, precum și efectuarea controlului medical periodic.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/itm-olt-in-actiune/