Print this Post


Jandarmeria – o forță pentru siguranța ta!

Luni, 3 aprilie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a marcat Ziua Jandarmeriei Române printr-o serie de manifestări, în spațiul public. Festivitățile au debutat, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, unde, în prezența reprezentanților instituțiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului, a foștilor comandanți și a ziariștilor din presa locală, au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei, au fost prezentate recompensele acordate celor mai merituoși jandarmi, au fost premiați câștigătorii concursurilor sportive și s-au înmânat invitaților diplome aniversare.

ziua jandarmilor liDe asemenea, au fost organizate standuri de prezentare, pentru a familiariza cetățenii cu misiunile, dotarea și rolul Jandarmeriei în societate.  S-au organizat ateliere interactive, precum cel de prezentare a trusei criminalistice și un exercițiu demonstrativ de urmărire și prindere a unei persoane după amprenta mirosului acesteia, cu ajutorul câinilor de serviciu. Au fost prezentate autospecialele de intervenție, materialele folosite în misiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenție antiteroristă, echipamente de comunicații și câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare. În cadrul manifestărilor, au fost distribuite materiale promoționale, informative și preventiv-educative și Revista „Lege și Ordine editată de inspectorat”.

D-l căpitan Bogdan Velica a fost înaintat în gradul de maior, înaintea expirării stagiului minim. Conform Ordinului inspectorului șef al I.J.J, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române următorii subofițeri din cadrul IJJ Olt, se înaintează în gradul de plutonier adjutant, înaintea expirării stagiului minim următorii: Nicu Băluțoiu, Marian Chiriță, Elena – Simona Floricel, Artur – Aurelian Ivan și Aurelian Rădoi. De asemenea, în gradul de plutonier major, a fost înaintat înaintea expirării stagiului minim plutonier Ionela – Liliana Onescu.

Au fost recompensate cu mulțumiri 28 de ofițeri și 40 de subofițeri;   cu felicitări 3 ofițeri și 38 subofițeri și citare prin Ordin de Zi pe Unitate 1 maistru militar și 25 subofițeri.

De asemenea, inspectorul șef al IJJ Olt, colonel Dorel Drejoi, a acordat diplome aniversare, pentru buna cooperare și colaborare interinstituțională. Au mai fost acordate diplome aniversare pentru susținerea și sprijinul acordat în desfășurarea activităților organizate și pentru contribuția adusă la promovarea imaginii instituționale.

În semn de recunoștință pentru viața și activitatea dedicate Jandarmeriei Române inspectorul șef al IJJ Olt, colonel Dorel Drejoi, acordă diplome aniversare, astfel: d-lui colonel în rezervă – Ion Gheorghiceanu și d-lui colonel în rezervă Valentin Voicu.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/jandarmeria-o-forta-pentru-siguranta-ta/