Print this Post


JURNALISTUL IULIU CURTA A PLECAT LA ÎNTÂLNIREA CU PRIETENUL SĂU MARIN IONIȚĂ

În noaptea zilei de 7 spre 8 iulie, s-a stins din viață omul de cultură, politicianul, jurnalistul și profesorul IULIU CURTA, în vârstă de 89 de ani, pe patul Spitalului Județean Olt, după o grea și fulgerătoare suferință.

Cu adâncă durere, familiile ing. Marius Curta și prof. Ion C. Hiru, cu sufletele cernite, anunță prietenii, rudele, pe toți cei care l-au cunoscut, plecarea la cele veșnice.

iuliu curta LI NETNăscut la Cluj, în 1931, refugiat la Turda odată cu cedarea Ardealului, după Liceul Comercial, termină Facultatea de Filosofie și Jurnalistică la București în 1957, ca șef al promoției, drept pentru care este repartizat la AGERPRES, dar nu pentru mult timp. Prin căsătorie, vine în Argeș, la ziarul cotidian ,,Secera și  Ciocanul” șeful secției externe. În 1962, i se încredințează funcția de Director al ziarului de șantier ,,Făclia Hidrocentralei”, ziar ce s-a bucurat de mare succes.

Urmându-l pe OMUL Constantin Sandu, pleacă la Olt în 1967, unde conduce propaganda județului, Președinția Comitetului de Cultură și Artă, Casa Corpului Didactic, fiind și profesor de filosofie la Liceul Radu Greceanu.

Acum, în aceste zile, merge la stele să inițieze un alt ziar: ,,Steaua Eternității”, poate ,,Făclia Veșniciei”, găsindu-i acolo pe cei patru buni prieteni ziariști și scriitori: prietenul Marin Ioniță,  cu care va serba și ziua sa de naștere – 10 iulie –  printre Stelele Veșniciei, Dan Bițică, Marius Diaconescu, Adrian Mahu.

Nu te vom uita niciodată!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

Permanent link to this article: http://linia1.ro/jurnalistul-iuliu-curta-a-plecat-la-intalnirea-cu-prietenul-sau-marin-ionita/