Print this Post


  Klaus Iohannis a început în forță bătălia pentru un nou mandat!

  A FOST ÎNTÂMPINAT CU ENTUZIASM DE OAMENI CARE S-AU ÎNGHESUIT SĂ DEA MÂNA CU EL

  Președintele Klaus Iohannis a participat în week-end la două acțiuni ale PNL, care au beneficiat de toate ingredientele unei lansări reușite în cursa pentru un nou mandat: băi de mulțime, atacuri la adresa PSD, încrederea delegaților liberali în succesul electoral.

  Mai mult de 10 de minute a avut nevoie președintele Klaus Iohannis pentru a intra în sala Casei de Cultură din Constanța, unde a fost programată reuniunea organizațiilor liberale din Zona de Sud-Est. În timp ce liderii PSD sunt huiduți peste tot unde se duc, la venirea președintelui Klaus Iohannis oamenii s-au strâns în număr mare chiar în fața sălii în care urma  să aibă loc reuniunea. Deși orașul lor trece drept un fief PSD, constănțenii s-au înghesuit să facă poze, să dea mâna, să-i vorbească președintelui. Președintele a fost oprit chiar și în holul Casei de Cultură, de oameni dornici să discute cu el preț de câteva secunde. Intrarea în sală a președintelui Klaus Iohannis a dinamizat mulțimea: oamenii au început să fluture steaguri ale României, ale UE dar și bannere pe care scria „o Românie normală”. Președintele Iohannis a trecut printre oameni, fâcând o nouă baie de mulțime, acompaniată de sute de poze făcute cu telefoanele de către delegați. În drumul spre podiumul sălii de ședință, șeful statului a dat mâna și a vorbit cu mai mulți delegați.

  klaus iohannisO să fiți principalul partid al unei coaliții democratice care va guverna România mult mai bine în viitor, mult mai mult timp”, a fost mesajul cu care  președintele Klaus Iohannis a electrizat sala. De altfel, terenul fusese pregătit la Școala de Vară a Tineretului Liberal, desfășurată tot sâmbătă. Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea fi o variantă de premier, Iohannis a replicat: ”Oricând, Ludovic, oricând”.

  PSD a produs ”cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani”, a  acuzat președintele Klaus Iohannis. El a mai spus că social-democrații nu au avut timp să guverneze și pentru oameni și au dat legi care să submineze justiția, poliția și administrația publică. Șeful statului a explicat că în ultimii ani și-a folosit toate pârghiile constituționale pentru a bloca măsuri care ar fi fost catastrofale pentru țară.

  PREGĂTIREA PENTRU GUVERNARE

  Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut un mesaj în aceeași notă. “Trebuie să ne pregătim pentru guvernare și suntem pregătiți pentru guvernare. Trebuie în schimb să facem lucrul ăsta cu trudă, cu modestie, cu smerenie față de concetățenii noștri, cu atenție la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluție posibilă  astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a solicitat președintele PNL. Orban a spus celor prezenți că PNL nu trebuie să cadă în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanțe de urgență peste ordonanțe de urgență, fără niciun fel de fundamentare.

   „Vă cer să puneți pe primul plan această bătălie pentru România. Vă cer, printre vecini, rude, cunoscuți, să transmiteți aceșt mesaj: România nu e condamnată să fie la periferia Europei, România are șansa unui destin măreț cu o singură condiție să se ducă la vot și să voteze cu Iohannis președinte”, a solicitat Ludovic Orban.

  Zilele acestea asistăm la ultimele zvâcniri de disperare ale guvernului PSD. După ce a secătuit țara de tot ce se putea, PSD a ajuns să fure până și miniștri, orice, numai să nu piardă puterea!”, a fost modul în care prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a acuzat PSD. ”De trei ani, România este campioană în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor. Nu le-a păsat nicio secundă că în școlile din România se învață în condiții insalubre. Nu le-a păsat că au ajuns copii să facă autostopul în condiții de nesiguranță. Nu le-a păsat de spitale, unde oamenii mor cu zile. Și-au pus pilele și clienții pe funcții plătite într-o lună cu leafa unui om de rând într-un un an”, a acuzat prim-vicepreședintele PNL.

  La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a mobilizat pe liberali spunând că perioada de opoziție se va încheia, odată cu câștigarea celui de-al doilea mandat de președinte de către Klaus Iohannis. „PNL merită să ajungă acolo, dar bătălia se dă pe 10 și 24 noiembrie”, a spus el.

  Timpul nesimțiților și al hoților a expirat. Iar garanția pentru schimbare este una singură – Klaus Iohannis, Președintele României pentru următorii 5 ani!”, a comentat prim-vicepreședintele PNL.

  banner klaus iohannis

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/klaus-iohannis-a-inceput-in-forta-batalia-pentru-un-nou-mandat/